Enes

KELİME-İ TEVHÎD YEDİ TEHLİKEYE MÂNİDİR
“Lâ ilâhe illallâh Muhammedün Resûlullah” kelime-i tevhîdini ihlasla çok okuyanları, bu mübarek kelime hürmetine Allâhü Teâlâ, şu tehlikelerden ve şeytanın vesvesesinden muhafaza buyurur: Ölüm anındaki tehlikedir. Bu, -Allah muhafaza- imansız olarak ölme tehlikesidir. Bu tehlikeden kurtulanlar, son nefeste imanlarını muhafaza ederler. Kabir
Reklam
Orhan Toker

Orhan Toker

@orhantoker
·
04 Haziran 03:15
Cep telefonun, kol saatin ve kapitalizmin sana dayattığı ne kadar hırdavat varsa hepsinin en "pahalı"sını alacaksın. En iyisini değil.
قَالَ اللّٰهُ تَعَالَى: لَنْ يَنَالَ اللّٰهَ لُحُومُهَا وَلَا دِمَٓاؤُهَا وَلٰكِنْ يَنَالُهُ التَّقْوٰى... (سورة الحج، 37) Allâhü Teâlâ buyurdu -meâlen-: “Elbette onların (kurbanların) etleri de kanları da Allâh’a ulaşmaz. Velâkin O’na, sizin takvânız ulaşacaktır...” (Hac Sûresi, âyet 37) 04 Haziran 2024 Fazilet Takvimi

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
uygulamayı mükemmel bozmuşsunuz bravo👏🏻 başlığa basiyorum yazmak için ısrarla konu etiketlerini açıyor 100
1000Kitap
1000Kitap
1000Kitap Destek
1000Kitap Destek
WhatsApp'ta Çamlıca Kitap kanalını takip edin ☺️: whatsapp.com/channel/0029Va8...
500 Hadîs-i Şerif Tercümesi Ve İzahı
500 Hadîs-i Şerif Tercümesi Ve İzahı
Kitabı tanıtım videosu sizlerle
Reklam
camlicakitap Karne hediyesine özel kampanyalı ürünlerimiz Çamlıca Kitap'ta sizlerle. camlicakitap.com
Tarihte Bugün
• İlk Haçlı Seferinde 8 aylık kuşatmadan sonra Antakya'ya giren haçlılar, Müslümanları katlettiler, şehri yağmaladılar (1098)
KİŞİ HANGİ KURBANDAN YİYEMEZ
Kişi, nezrettiği (adadığı) kurbandan kendisi yiyemez. Usûlünün (yani, ana-babası, dedeleri ve ninelerinin), fürû‘unun (yani çocukları ve torunlarının), aile ve akrabalarından nafakası üzerine lâzım olanların da yemesi câiz değildir. Gayrimüslimlere ve zenginlere yedirmek de câiz olmaz. Yedirilirse, o yedirdiği miktarın bedelini, fakirlere tasadduk etmek lâzım gelir. Kişinin hayatta iken yaptığı vasiyeti üzerine, öldükten sonra malının üçte birinden kesilen kurbanı, vârisleri yiyemezler, zenginlere de yediremezler; onu fakirlere verirler. Fakat vârisler, kendi istekleriyle kestikleri kurbandan yiyebilir ve başkasına da yedirebilir. Zira bir kimse kurban kesse ve sevabını, vefat eden kimseye bağışlasa, kendi kurbanı gibi yer ve başkasına da yedirir.
Reklam
AKÎKA KURBANI MÜSTEHÂBDIR
Yeni doğan çocuğun başındaki tüylere “akîka” ismi verilir. Çocuk için Cenâb-ı Hakk’a şükür olarak kesilen kurbana da “Akîka/Nesîke kurbanı” denir. Akîka kurbanı kesmek, Hanefî Mezhebi’nde müstehab, diğer mezheplerde sünnettir. Akîka kurbanı, çocuğun doğduğu günden itibaren kesilebilir. Yedinci günü kesmek daha faziletlidir. Kurban olmaya elverişli bir hayvan, akîkaya da yeterli olur. Erkek ve kız çocuk için birer kurban kesilmesi kâfîdir. Bazı âlimler, erkek çocuk için iki kurban kesilir, demişlerdir. Akîka kurbanı kesilirken, çocuğun anası yahut babası, “Yâ Rabbi! Bu, benim çocuğumun akîkasıdır. Bu kurban, onun Cehennem ateşinden kurtuluş fidyesi olsun.” diye dua eder. Vaktiyle akîka kurbanı kesilmemiş olan kimse, kendi nâmına bir kurban kesebilir. Peygamber Efendimiz (s.a.v.), Allâhü Teâlâ’nın emri ile peygamberliğini ilan etmesinden sonra kendileri için ve doğduklarında iki torunu için akîka kesmişlerdir. Akîka kurbanının etinden, sahibi yiyebilir, başkalarına yedirebilir ve etin bir kısmını, tamamını veya kurbanın kendisini bağışlayabilir. Çocuklar, Allâh’ın lütfudur. Bu kurbanlar da o lütfa karşı birer şükürdür.
Resûlullah Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular: “Muhakkak her çocuk için bir akîka vardır. O hâlde onun için kurban kesin ve (saçını tıraş ederek) ondan ezâyı def edin.” (Sünen-i İbn-i Mâce) 03 Haziran 2024 Fazilet Takvimi
OkumayıSevenBirKişi

OkumayıSevenBirKişi

@KFidan
·
02 Haziran 14:58
MOZAMBİK'TE ÇOK ZENGİN BİR İŞ ADAMI ŞEHİRDEKİ FAKİRLERDEN KURTULMAK İSTİYORMUŞ. ÇOK YÜKLÜ MİKTARDA PARANIN ÜSTÜNE ZEHİR SÜREREK BİR YARDIM KURULUŞUNA GÖNDERMİŞ.. BİR SÜRE SONRA, -ŞEHRİN VALİSİ ÖLMÜŞ -YARDIMCISI ÖLMÜŞ -BELEDİYE BAŞKANI ÖLMÜŞ -EMNİYET MÜDÜRÜ ÖLMÜŞ -30 MİLLETVEKİLİ ÖLMÜŞ HATTA TAΜΙ ΤΑΜΙΝΑ TAM 49 MUHTAR ÖLMÜŞ.. AMA... FAKİRLERDEN HİÇ KİMSEYE BİR ŞEY OLMAMIŞ :)) (Alıntı)
İmâm Abdurrahmân el-İskâfî'ye (rah.), “Kur'ân-ı Kerîm'i okuyan fakat manasını bilmeyen kimseye, okuduğunun faydası var mıdır?" diye soruldu. Şöyle cevap verdi: "Bir hasta düşünün. Kendisine bir ilaç verilse, fakat onun ilaç olduğunu bilmese ve içse, bu ilacın faydası olur değil mi, bu da öyledir.
Tıbb-ı Nebevi'den Seçmelerle Sıhhat Rehberi
Tıbb-ı Nebevi'den Seçmelerle Sıhhat Rehberi
Çamlıca Kitap mağazalarında ve camlicakitap.com'da
KURBANA AİT BAZI HÜKÜMLER
Bir kimse, vakti içinde kurbanını kesmeyip kıymetini sadaka olarak verse, kurban vecibesini edâ etmiş olmaz. Zengin olan kimseler kurban kesmeyip kurbanın kesileceği vakti geçirseler, kurbanın kıymetini sadaka olarak vermeleri lâzım gelir. Ancak fakirler ve kurban nezreden (adayan) kimseler, aldıkları kurbanı kesmeyip vakti geçerse, kurbanın
2.323 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.