Ömer

Ömer
@OmerKitapci
İlgi alanı tarih, felsefe, bilim olmakla beraber ilginç bulduğu ne varsa okur. Eskiden okuduğum kitapları da işaretliyorum burada.
Filistin cephesinde kullanılmış dünyadaki ilk tanklardan.
Reklam
Arada kurgusal şeyler de paylaşayım.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Her zaman okunacak bir kitap vardır.
Reklam
Roman olduğunu belirtmişim. Roman olduğu doğru ama kitabı ve yazarı ünşü eden asıl hakkında olan olaylar. Aziz Nesin ve çevirisi konusu hakkında olan olaylar. S. Rüşdi'ye Humeyni'nin ölüm fetvası vs vermesi olayları da var. Çok ilginçtir kitapta geçen ayetler gerçekte de var ve hadis rivayetlerinde de var. Var olduğu halde niye kıyamet koparmışlar acaba? Çevirisi hala yapılmamış sanırım. Özetle İngiltere'ye göçen 2 hintli bollywood oyuncusunu konu alıyor aslında. Bu arada konunun bu bağnazlar haricinde bir de telif hakkı olayı vardı hatırladığım Nesin ve Rüşdi arasında. Sanırım kendisine haber vermeden çevirmeye kalkmış gibi birşeydi. Sonradan buluşmuşlardı, barışmışlardı hatta yanlış hatırlamıyorsam.
Ömer

Ömer

@OmerKitapci
·
22 Kasım 2021 19:52
Kitap şeytan ayetleri. Neden türkçesi yok bilmem. Ben çevrildi diyebiliyorum türkçeye. Herneyse ben bu kitabı daha önceden eleştiri kitabı falan zannerdim. Halbuki bildiğin roman. Nesine bu kadar tantana çıkarmışlar bu kitap yüzünden pek anlamadım.
Burada bir iki sorun var, sayın matematikçi Pascal. Eğer bunu bir matematik denklemi gibi alacaksak, 1. içine subjektif değerler verilmemeli. Verilecekse eğer matematik, aritmetik denklemi gibi düşünülmemeli. 2. Diyelim yaptık, o zaman ortaya hangisi yani hangi tanrı diye bir başka soru çıkar. (Ki bu denklemi bu yeni çıkan soruna da uygulayacak mıyız?) 3. Bunu yapmak bir çıkar beklentisi değil mi? Bu bir erdem olabilir mi? Madem bu kadar yücelikten bahsediyoruz. ??? 4. Kaybedecek birşeyi olmamaları demekte subjektif bir yorum. Kim demiş yok diye kaybedecekleri. Öyle oturduğun yerden Kopernik'e Descartes'e sallamakla olmuyor bu işler Sn. matematikçi. Bu işler bu kadar basit olsaydı eğer. Ohoo. Demişsin ki keşke başka çağda doğsam, ya da daha uzun yaşasam. Doğru ilerleyen çağlarda da yaşamış olsan görürdün bu kadar basit mi.
Ömer

Ömer

@OmerKitapci
·
19 Mart 02:43
Pascal Kumarı
Seçmeye mecbur olduğunuza göre, aklınız birini değil de öbürünü seçmekten ötürü daha çok rencide olmayacak. Bu işin bir boyutunu hal­lediyor. Peki ya saadete ne olacak? Tura diyerek Tanrı'nın varlığı için bahse girdiğimiz de kaybedip kazanacaklarımızı bir düşünelim. Şu iki durumu değerlendirelim: Kazanacak olursanız her şeyi kazanmış olursunuz, kaybedecek olursanız hiçbir şey kaybetmezsiniz . Öyleyse, hiç tereddütsüz Tanrı'nın varlığına bahse girin.
Sayfa 112Kitabı okudu
İspanya iç savaşı demişken. Picasso'nun Guernica'sı
Kimilerinin nihilist, kimilerinin varoluşçu dediği, oldukça anlaşılmaz ve düzensiz olduğu söylenen Nietzsche'yi (niçe diye okunur) bence anlatan en iyi aforizması.
Ömer

Ömer

@OmerKitapci
·
15 Mart 18:02
Tüm sistematikçilerden kuşku duyuyorum ve onları görünce yolumu değiştiriyorum. Sistem istemi, dürüstlük yokluğudur.
Bir de örnek vereyim. Ne Aborjinlerin böyle gelenekleri ne de böyle yaşanmış olağanüstü şeyler var..
Ömer

Ömer

@OmerKitapci
·
10 Mart 05:12
“Hayır, “ dedi. “Burada bir mutant yatıyordu. Çok, uzun yıllardan beri mezarı buradadır. Senin halkın onun burada olduğunu unutmuştur, hatta belki de bu mezarı hazırlayan kişi bile anımsamıyordur artık. “
Reklam
Kitapları okumadan önce bir incelemek, araştırmak da lazım.
Ömer

Ömer

@OmerKitapci
·
09 Temmuz 2021 11:35
Uydurma bir kitap. Olmayan şeyler sanki gerçek bir hikaye gibi anlatılmış. Sanırım sonradan gelen tepkiler üzerine bunu belirtmek zorunda da kalmış yazan kişi. Gene de okunabilir. Okumak isteyen okusun.
Antikythera mekanizması, mö 1-2. yy.
Ağaç Görmüş Yakmışlar. Kanat Görmüş Kırmışlar, Şimdide Düşmüşler İnsan İzine Nerde İnsan Nerde Işık Vurmuşlar.
Hasan Hüseyin Korkmazgil
Hasan Hüseyin Korkmazgil
Hasan Hüseyin KORKMAZGİL
Bir megalit örneği.
Benim okuduğum baskısı bu. Sitede yok şuan.
41 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.