Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ömer

Ömer
@OmerKitapci
İlgi alanı tarih, felsefe, bilim olmakla beraber ilginç bulduğu ne varsa okur. Eskiden okuduğum kitapları da işaretliyorum burada.
Çünkü Abdülhamit, donanmadan korkuyordu. Bu sebeple donanma, Haliç'te tam manasıyle çürümeye terk ediliyordu.
Sayfa 203Kitabı okudu
Reklam
Nihayet devletin nizamı içeride, mutlak bir istibdat ve despotizme, dışarıya karşı, haysiyet kırıcı bir teslimiyete dö­nüştü.
Sayfa 201Kitabı okudu
Enver, 23 ekim 1902'de, Manastır'da, 13. Topçu Alayının birinci bölüğüne verildi.
Sayfa 196Kitabı okudu

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Enver, Kurmay Okulunu, 23 kasım 1902'de, ikinci olarak bitirdi.
Sayfa 195Kitabı okudu
Enver'in amcası Halil (Paşa) kendisinden gerçi iki yaş kü­çüktür. Fakat Halil, hareketli, canlı, icabında kavgacı, hatta 1908 İhtilali'nden sonra olduğu gibi, cemiyetin silahşor kadro­sunda, yani Çerkes Yakup Cemiller, Mustafa Necip Beyler gi­bi gözü pek insanlar arasındadır. Halil Paşa Harbiye'de ger­çi Enver'den geri sınıftadır. Fakat daima onunla beraber, hat­ta biraz da bu sessiz ve kendi halinde, olup bitenlere karışma­ yan yeğenini, günlük gürültüler içinde koruyucu durumdadır.
Sayfa 191Kitabı okudu
Reklam
«Sakin, çalışkan, fakat vasat zekalı bir öğrenci ...»
Sayfa 190Kitabı okudu
...Dünya Harbi'nden Almanya ve Müttefikleri zaferle çık­saydılar, benim zannım odur ki, Enver Paşa bir soyadı almayacak, ama kendi adını bir hükümdarlık hanedanına vere­cekti. Mesela Enveriye veya Enveroğulları hanedanı.
Sayfa 186Kitabı okudu
Bu mektepten, «55 mevcutlu sınıfında, on dokuzuncu» ola­rak mezun olur.
Sayfa 186Kitabı okudu
İlk öğrenim İstanbul'da başlar, Manastır'da biter. Orta öğrenimi ise Manastır'da devam eder. Askeri orta mektep, Askeri İda­di (lise) tahsilleri Manastır'da geçer. Bu mekteplerde İsmail Enver (Enver Paşa) pek de bir şey vadetmeyen orta derece­ de bir öğrencidir.
Sayfa 186Kitabı okudu
Hulasa, Enver Paşanın yedinci atası, Hristiyan Gagavuz­lardandı. Secere tablosunda, en başta görülen Abdullah Killi, bu soydan, Müslümanlığa dönen ilk soy büyüğü olarak bili­nir.
Sayfa 183Kitabı okudu
Reklam
Enver Paşanın baba tarafı, Gagavuz Türklerindendir.
Sayfa 180Kitabı okudu
Enver Paşanın 1908 ihtilalinden sonra ve o safhaya kadar olan hayat hikayesi, kendi el yazısıyle yazılmış olarak eldedir.
Sayfa 178Kitabı okudu
Enver Paşanın doğum yeri ve doğum yılı bellidir: İstanbul, 1881. Asıl adı: İsmail Enver. Hatta doğum gününü de biliyoruz: 12 kasım 1297 çarşamba. Bu tarihi bizim bugün kullandığımız tarihe çevirirsek, 23 kasım 1881 çarşamba gününü buluruz.
Sayfa 177Kitabı okudu
7,4bin öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.