Rûhberûh

140 syf.
·
Puan vermedi
Siyer, Hazreti Muhammed’in (sav) hayatını anlatan kitaplara verilen isimdir. Esra yayınlarından çıkan bu eser gençlere, ortaokul seviyesine uygun bir kitap. İçerisinde küçük sözlük, her bölüm sonunda tekrar edelim maddeleri, kitabın sonunda ise kırk hadis ve değerlendirme testi bulunuyor. Sade ve akıcı bir dili var. 33 bölümden oluşuyor. Yazar: Mehmet ERKOL Editör: Adnan KÜRKÇÜ
Peygamberimiz Hz.Muhammed (s.a.s.)
Peygamberimiz Hz.Muhammed (s.a.s.)Mehmet Erkol · Esra Yayınları · 20145 okunma
Reklam
121 syf.
·
Puan vermedi
Ayasofya’
Fatih Vakfiyesi bize kim olduğumuzu söyler. Az şey mi? -Peki ‘Fatih Vakfiyesi’ nedir? Vakfiye, vakfedilen bir malın hangi hayır işlerinde kullanılacağını, ne şekilde yönetileceğini gösteren senettir. Vakfiyelerde eserin idare edilmesi, harcamaları çalışacak kişiler ve maaşları, gelirler belgelenir. İslâm medeniyet tarihinde önemli yeri vardır.
Muhit - Sayı 10 (Ekim 2020)
Muhit - Sayı 10 (Ekim 2020)Muhit Dergi · Turkuvaz Yayınları · 202095 okunma
664 syf.
·
Puan vermedi
Bir Temenni... •Muhammed Emin Yıldırım• “ İlhamını ve azığını sahâbeden almaya çalışan bu kardeşiniz diyor ki: “Gelin, sesi ve nefesi tükenen şu zor zamanlara ve zeminlere, bir sahâbe yankısı bırakalım. Haykırışımız ideal kulluk çizgisini, hayatları ile âleme gösteren o güzel insanlar olsun ve onların ruhlara hitap eden nağmeleri, bizim dillerimizde ve hayatlarımızda yeni bir besteye dönüşsün...” Mevlâ hepimize bunu nasip eylesin. Bizi bu dünyada onların yollarının yolcusu, öte dünyada sofralarının misafiri kılsın. “
Sahâbe Dersleri
Sahâbe DersleriMuhammed Emin Yıldırım · Siyer Yayınları · 2019390 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
136 syf.
·
Puan vermedi
Özlemek, görmektir.. Özlemek, istemektir.. Özlemek, dayanmaktır.. Özlemek, onun yerine de düşünmektir.. Özlemek, her şeydir.. Özlemek, yok oluştur.. Özlemek, boşluktur.. Özlemek, yoldur..
Uzak
UzakOruç Aruoba · Metis Yayıncılık · 20203,045 okunma
160 syf.
·
Puan vermedi
|hasanelbenna “1906’da Mısır’da doğdu. İlk öğrenimini babasından aldı. Klasik medrese ve idadilerde okudu. Kur’an hıfzına çalıştı, sarf, nahiv, edebiyat dersleri aldı. İdadi yıllarında ve daha sonraları bazı cemiyetlerde görev üstlendi. Bu dönemde şeyh Abdülvehhab el-Hassâfi’ye intisap ederek, tasavvufa meyletti. .. 2. Dünya Savaşı sırasında İngilizler’in isteğiyle Hasan el-Bennâ ve arkadaşları birçok defa tutuklandı. 1945’te tekrar ömür boyu teşkilat başkanlığına seçilen Hasan el-Bennâ Mısır’daki sömürgeye son vermek için İngiltere’ye savaş ilan edince, hükümet İhvan üzerindeki baskıyı artırdı. Ancak İhvan gerilemedi; Yahudi göçü ve İsrail’in kurulması çalışmalarına karşı protesto gösterileri başlattı, cihad çağrısı yaptı. Bunun üzerine teşkilat, hükümet tarafından yasadışı ilan edildi ve 1949’da kapatıldı. Teşkilat üyeleri komşu ülkelere giderek hareketi orada canlandırmaya çalıştılar. Hasan el-Benna, Şubat 1949’da hükümetin göz yumduğu bir suikast sonucunda Kahire’de şehit edildi.” / İhvan-ı Müslimîn’in ideolojisi; 1-Davamız eskidir. 2-Metodumuz Hz.Peygamber’in metodudur. 3-Tasavvufçuyuz. 4-Siyasi bir cemiyetiz. 5-Sporcuyuz. 6-Kültürel ve ilmî bir cemiyetiz. 7-İktisadi bir şirketiz. 8-İctimaî bir fikir hareketiyiz. İhvan hareketini tanımak istiyorsanız;
Müslüman Kardeşler Teşkilatı
Müslüman Kardeşler TeşkilatıHasan el-Benna · Özgü Yayınları · 2016155 okunma
Reklam