Gulbiz

Gulbiz
@Gulbz
Bu metin la dilinden otomatik olarak çevirilmiştir. Orjinali Göster
Sanat uzun Hayat Kısa
250 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
Bir seyden kurtulmak, ornegin, ofkeden, kiskancliktan, saldirganliktan kurtulmak bir soyutlamadir ve dolayisiyla gercek degildir. Kendi kendine “ofkeden veya kiskancliktan kurtulmaliyim” diyen bir kisi ozgur degildir. Soylediginin karsitinin tohumlarini ekerek degil de dogrudan kendi basiniza ofke olgusunu, fiilen olani gozlemleyerek ve ofkenin tum yapisini, ofkenin dogasini ogrenerek ozgurluge kavusabilirsiniz.
İçsel Devrim
İçsel DevrimJiddu Krishnamurti · Omega Yayınları · 2012162 okunma
Reklam
83 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
Stoacı felsefenin temsilcilerinden Epiktetos, temel aldığı görüşlerle, bize hem içimizde bir yerlerde hep bildiğimiz, belki günlük hayatımızda da popüler kitaplar sayesinde duyageldiğimiz şeyleri salık verirken, hem de doğu felsefesi ile olan yakın benzerlikleri gözler önüne seriyor. Doğru ölçüde ve doğaya uygun davranmak, açık ve yargılamadan, yalnızca gerçeği görerek olayları sadece oldukları gibi adlandırmadan hareket etmek, söylem değil, edimlerin önemi, vefa ve sadakat, olmak istediğimiz kişiyi tanımlamak ve ona uygun idealleri benimseyip yaşamak, irade ve aklın önemi, kendi asaletimiz ve değerimize uygun davranışlar, her daim sakin kalabilmek, uyanıklık ve dikkat gibi önemi gözardı edilen başlıklarda, bir nevi aslında her şeyin özüne ışık tutuyor. Meditasyon ve yoga pratikleriyle yaşamımıza giren doğu felsefesi ve stoacı felsefe, öylesine içiçe geçerek bir bütün oluşturuyor ki işin kühnüne indikçe esasen neyi aradığımızı, neyin peşinde olduğumuzu görüyoruz, anlıyoruz: Kendimizin. Eksik yanlarımızı tamamlayarak, sürekli gelişme yolunda değerli düşünürlerin ilkelerini anlamaktan öte içselleştirebilmemiz dileğiyle.
İçsel Huzur İyi Yaşamın Kapısını Açar
İçsel Huzur İyi Yaşamın Kapısını AçarEpiktetos · Beta Yayınları · 20192,253 okunma
104 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Doğu felsefesinin kadim metinlerinden Bhagavat Gita, bir başka değerli eser Hermann Hesse’nin kaleme aldığı Siddharta veya Suttanipatalar’dan Patanjali’ye ve Vedik felsefesine uzanan engin bilgi birikimi ile Seneca’nın Mutlu yaşam üzerine adlı eserinde yansımalarını gördüğümüz Stoa felsefesi ve batıda filizlenen felsefik görüşler bizi bir noktaya
Mutlu Yaşam Üzerine – Yaşamın Kısalığı Üzerine
Mutlu Yaşam Üzerine – Yaşamın Kısalığı ÜzerineSeneca · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20247,7bin okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
256 syf.
8/10 puan verdi
·
36 günde okudu
Asya’da stratejik bir konumda yer alan “Asyanın kalbi” Afganistan, bu jeostratejik konumu ve yer altı zenginlikleri nedeniyle doğu batı arasında bir çekişme alanı olagelmiştir. 1839 yılında İngiliz işgalleri ve nüfuz mücadelesi başlayan süreç, halen bir eleştiri konusu olan 1893 Durand sınır hattı anlaşması, 1919 yılında Sovyetlere yakın bir çizgi çizen Amanullah Han’ın başa gelişi, Ravalpindi Anlaşması ile ülkenin bağımsızlığa kavuşması, 1973 yılında tekrar doğu ve batı arasında mücadele alanına dönüşmesi, 1979 sovyetlerin işgali ve Dr.Necibullah dönemi, 1990’lar ile birlikte talibanın gücünü artırması, ülkenin belli başlı dönüm noktalarını temsil ederken, temelde inanç ve değerlere bağlılık üzerinden yapılan ayrımlar ile şekillenen, farklı etnik ve kültürel yapıları içeren ülkenin geleceğine ilişkin de bir resim çizilmeye çalışılmış. Ülkenin yaklaşık %25’ini oluşturan ve çoğunluğu kuzeyde yaşayan Afganistan Türklerine ve siyasi örgütlenmelerine de kitapta geniş yer verildiği aynı zamanda bu siyasi yapılar çerçevesinde Türkiye ile ilişkilere de yer verildiği görülüyor. Kitaptaki en güzel kısmın arkada yer alan fotoğraflar olduğunu söylersek yanlış olmayacaktır, zira kronolojik açıdan tarihsel süreci anlama noktasında kolaylaştırıcı bir rol oynayan yalnızca bu ilgi çekici albüm kısmı için dahi kitabı tavsiye edebilirim.
Afganistan'da Hâkimiyet Mücadelesi
Afganistan'da Hâkimiyet Mücadelesiİzzetullah Zeki · Çizgi Kitabevi · 20194 okunma
200 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
Spoiler İçerir!
Dalgalı bir denizde yelkenleri açarak ilerlemeye çalışan ancak ilerlemek bir yana yalpalayarak bulunduğu yerde batmak üzere bir grup insan… Uygarlıkların batışını daha iyi resmedebilir miyiz? Fazla mı kötümseriz yoksa, hala kurtulmak mümkün mü? Ya da Amin Maalouf’un dediği gibi belki de, “….bu asrın kahredici çelişkisi de bu zaten: Tarihte ilk
Uygarlıkların Batışı
Uygarlıkların BatışıAmin Maalouf · Yapı Kredi Yayınları · 20191,776 okunma
Reklam