︎ ♛ K Ü B İ İ ♛

︎ ♛ K Ü B İ İ ♛
@kubrayla
Sıkı Okur
Her zaman kendi versiyonunun en iyisi ☼Aile Danışmanı ☼İşaret Dili Eğitmeni ☼Yaratıcı Drama Eğitmeni ☼Uzman Öğretici boykotyolu.com.tr
136 syf.
·
Puan vermedi
Byung Chul Han’ın okuduğum 2. eseri. Dilini seviyorum zorlayıcı olsa da kelime hazineme daha fazla kelime ekliyorum.Ekledikçe doyum alıyorum. “Ötekini kovmak” isimli eserinde olduğu gibi bu kitabı da sindirerek okumak gerek. Bu yazarı daha önce hiç okumadıysanız kesinlikle şans verin. Adeta felsefe şöleni sunuyor. İncelememi Kıraç’ın “zaman”
Zamanın Kokusu
Zamanın KokusuByung-Chul Han · Metis Yayınları · 2018750 okunma
Reklam
·
Puan vermedi
İncelemeye başlamadan öncelikte şunu söylemek isterim ki “Kişileri ve olayları umursamadan yalnızca Caner Taslaman’ın fikirlerini merak edip okuduğum bir kitap oldu.” Caner Taslaman’ın islami algılama şekli, yaşayış biçimiyle ilgilenmiyorum. Çünkü sahi hadisleri reddettiğine dair görüşleri mevcut YouTube’da birçok videoları da var izleyip kendi doğrularınızı kendi yorumlarınızı sizler belirleyin. Sonuçta herkesin doğrusu kendinedir ve biliyoruz ki; Din ve siyaset tartışması hiç bitmez. Allah’da bizlere çok şükür ki akıl vermiş ki bir şeye körü körüne bağlanmayalım araştıralım okuyalım diye. İslam’ın ilk emri de: OKU. Benim izlediğim ve araştırdığım boyutu şudur ki; Caner Taslaman; Tüm hadisleri reddetmiyor, sadece bilim ve Kuran ile çelişen hadislerle ilgili tartışmalara giriyor. Ne yazık ki bazı hadislerin günümüze korunarak geldiğini bende düşünmüyorum. Objektif olmak gerekir ki bir insanın genel fikirlerine katılıp katılmamanız o insanın kitabını okumamanıza veyahut her söylediğini reddetmenize sebep olmamalı.Kuran ile ilgili çalışmalarını göz ardı etmemek gerek. Keza Müslümanım diye İncil, Tevrat, Zebur okumayacak mıyım? Asil kaynak rehber olan tabii ki Kuran ve açıklamalı tefsirdir.
Neden Müslümanım?
Neden Müslümanım?Caner Taslaman · İstanbul Yayınevi · 2020360 okunma
256 syf.
9/10 puan verdi
Somali’de yaşayan Waris Dirie’nin gerçek hayat hikayesi anlatılıyor. Farklı kabilelerde kadına yönelik şiddetin bir boyutu olarak “kadının sünnet” olduğunu biliyoruz.Kadınların dış genital bölgesi kesiliyor yazarken bile tüylerim diken diken.. Dini inançlar, yanlış bilgiler,bekaretin korunması,kadını “evlenilesi”kılmak inancıyla evlenmeden önce kızların sünnet edilmesi ne yazık ki bazı kültürlerde özellikle Afrika ve Latin Amerika ülkelerinde devam etmektedir. Waris küçük yaşta sünnet ediliyor ve bu süreçte idrar enfeksiyonları, menstrüal döngüsü düzensizliği gibi problemlerle karşı karşıya kalıyor.Bu gelenek zımbırtısı halen nasıl devam ediyor diye akıl tutulması yaşıyorum.Hiçbir şeye arzu duyamıyorsun, kadınlığını hissedemiyorsun ne kadar kötü bir durum korkular, baskılar bunun içinden sıyrılan Dirie de henüz 13 yaşındayken para karşılığında kendinden yaşça çokça büyük bir adama satılıp gidecekti. Fakat kendi kaderine teslim olmadı, evden kaçmayı seçti.Sonrasını okuyarak öğrenin keyifli okumalar. Şiddetle tavsiye olunur.
Çöl Çiçeği
Çöl ÇiçeğiWaris Dirie · Bilge Kültür Sanat Yayınları · 20143,014 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
74 syf.
·
Puan vermedi
Çok çabuk bitti diye üzüldüğüm nadir kitaplardan.Etkisi büyük, sizlere farkındalık oluşturacağına inandığım bu öykü tadındaki eseri tüm okurseverlere öneriyorum.Çocuk gelişimci olduğumdan dolayı konusu bana hitap ettiğinden keyifle okudum. Hediye kitabı için yazarımız
Selahattin Tomar
Selahattin Tomar
a teşekkür ederim. Hiçbir çocuk “kötü”olarak dünyaya gelmez.Eğer yıkıcı davranıyorsa mutlaka altında yatan sebepler ve giderilmemiş ihtiyacı vardır. Kitap ne anlatıyor? (Spoiler içerir.) İşitme engelli kızı olan (Çiçek) bir baba ( Oktay) kızını anlayamadığından dolayı şiddet uyguluyor. Babayı cezalandırma yöntemi olarak “Sessiz Adaya” gönderiyorlar. Adada da herkes işaret diliyle konuşuyor. Tabii Oktay bu adada hayatını idame ettirme konusunda bayağı bir zorlanıyor. Fakat davranışlarında değişme oluyor iyiye evriliyor. “Empati”yi dibine kadar hissettirmenin en güzel yolu bu bence de.. Çünkü bizler bir şeyi anlamamız için maalesef o şeyi yaşamamız gerekiyor.Yoksa kolay kolay anlamıyoruz. Sizce; Cezalandırma toplum için ahlaki eğitimin bir parçası mıdır? Cezalar, toplumun kollektif bir savunma mekanizması mıdır? Cezalandırma toplum üyelerinin aralarındaki ilişkileri düzenleyen basit bir mekanizma mıdır? Yazar suçluları cezalandırmak yerine rehabilite etmenin iyi olacağını savunuyor. Faydacı görüşün iyileştirici ve rehabilite edici etkisi cezalandırmayı büyük oranda savunabileceği söylenebilir ama ne kadar başarılı olunabilir orası tartışılır. Şimdiden keyifli okumalar.
Islahat
IslahatSelahattin Tomar · Selahattin Tomar · 2022593 okunma
80 syf.
·
Puan vermedi
Bu kitap bir şarkı olsaydı Dip-Madrigal olurdu diye düşünüyorum. music.apple.com/tr/album/dip/15... Kim olduğunuzu, evrende nasıl bir yeriniz olduğunu, hayattaki amacınızı sorguladığınız oluyor mu hiç? Ya da çok önemsizmişsiniz gibi, hiçbir şeyin anlamı yokmuş gibi geliyor mu? Karakterin varoluşsal sancılarını dibine kadar hissettiğim, yaşamdaki anlamını, seçim ve özgürlüklerini zaman zaman da ne yapması gerektiğini biliyor ama varoluşsal krizleriyle başa çıkamadığı zamanda sık sık karşımıza çıkıyor. Çok düşünüyor hatta abartıyor bence zihni sanki buzdolabı gibi her bilgi mevcut ( felsefe,sanat, edebiyat vb.) hepsini bize aktarmak istiyor gibi.. Her sabah uyanıp hedefini gerçekleştirmek için yola koyulmak gerekirken bir türlü başlayamıyor doktora tezine..Zaten başlayamadan da kitap bitti :)) Yazarın
şinasi türmüş
şinasi türmüş
bizzat kendisinden aldığım öykü kitabını alırken ilk sorduğum soru şuydu; bu seni mi anlatıyor yoksa kurgu mu? Kurgu olduğunu söyleyince şu an derin bir nefes aldım çünkü bu kadar düşünen bir insan akıllara zarar kendine zarar. Düşünmek güzel elbette ama kararında her şeyin fazlası zarar.. :) Şimdiden keyifli okumalar..
Hiçbir Şey Anlamadım
Hiçbir Şey AnlamadımŞinasi Türmüş · Velespit Yayınları · 202267 okunma
Reklam
Reklam
Reklam