Felsefe

Felsefe

196 üye · 58 yeni gönderi
148 syf.
6/10 puan verdi
·
21 günde okudu
insanın kendini aradığı yolda dönüştüğü veyahut dönüşmek zorunda kaldığı durumu, budizm felsefesinin temeliyle güzel bir yolculuğa çıkar gibi anlatan hesse, bizleri de kendi içimizde bir yolculuğa çıkarmaktadır. güzel bir öykü olmasının yanısıra beni içine çok alamadı. belki yüksek bir beklenti ile okuduğun içindir bilinmez, ama paulo coelho'nun simyacı kitabının bundan katbekat daha derin ve anlamlı olduğunu düşünüyorum. iyi okumalar dilerim.
Siddhartha
SiddharthaHermann Hesse · Can Yayınları · 202038,2bin okunma
%13 (38/288)
·
Puan vermedi
·
Beğendi
Öze Yolculuk
Şuanda Okuduğum Bölüm Rilkenin Müslüman Melekleri Ve Burada Rilkenin Şair Olduğundan Bahsediyor devamını bölümü bitirdikten sonra yazacağım.. Ve Bu bölümü Biraz Uzun Okuyorum
Öze Yolculuk
Öze Yolculukİbrahim Kalın · İnsan Yayınları · 2023180 okunma
Reklam
110 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
21 saatte okudu
Anlamın kendisi anlamsız!
"Saçma" felsefesinin üzerinde durmak gerekiyor zannımca. Zira hep bir anlam arayışının içindeyken dahi bir varsayım olarak var olduğu ve bunu bulmamız gerektiği inancıyla hayatı yorumluyoruz. Aksi halde hayatın anlamının olmadığına karşı da bir inanç geliştirmek ve tam bir pesimist gibi hayattan kaçmak yahut tam bir nihilist gibi bir anlam yaratmak da mümkündür gayet. Aslında başkaca da bir felsefe var ve anlam kelimesini aramanın anlamsız olduğunu haykırıyor bu söylem. Öyle ki tanrının varlığını veya yokluğunu aramak da manasız ve aynı şekilde tepki vermek yahut vermemek de anlamsız. Anlam yaratmak zaten anlamsızken bir de yarattığın anlamın şekillendirilmesi için harcanan çabanın da aynı ölçüde anlamsız olduğu bir kuram yaratmış Albert Camus. Topluma yabancı bu kahramanın toplumu reddetmediği aynı şekilde onaylamadığı da bir gerçek. Anneye sevgi beslemek de anlamsız çünkü veya evlenmek veya evlenmemek, evlenecek olunsa kiminle olduğunun da pek mi manasının olmadığı bir gerçeklik içinde yaşıyor bu karakter. Bir insan öldürmenin de kayıtsızlık halini sonlandırmayacağını düşünen bir karakter. Bazen yaşamak gerekiyor; nedenini, nasılını düşünmeden yaşamak! Çünkü bilgece yaşamak da mümkün ve makul aksi de... İyi ya da kötü sonun olmadığı gibi umut etmek ya da etmemek de olağan bir bakış açısı. Severek okudum.
Yabancı
YabancıAlbert Camus · Can Yayınları · 2021112,4bin okunma
125 syf.
·
Puan vermedi
·
19 saatte okudu
Stoa Felsefesini temellendirmek için okunabilecek bir eser. Hiç felsefi okuma geçmişi olmayan biri için ağır bir okuma olabilir. Okuyucunun literatüre hakim olması gerekiyor. Eserde Stoa Felsefesinin temsilcilerinden daha sonra mantık, fizik, ahlak felsefesinden bahsediliyor.
Stoa Felsefesi
Stoa FelsefesiJean Brun · İletişim Yayıncılık · 2014170 okunma
111 syf.
10/10 puan verdi
·
6 günde okudu
FELSEFE NEDİR
Felsefe nedir sorusuna, kitabın son bölümünde cevap bulabilmek çok manidardı. Kitabı okurken bu soruya cevap verilmez diye düşünüyordum. Çünkü işin felsefesi buradadır diye düşünüyordum. Kitap oldukça kısa olmasına rağmen okurken sıkıldım. Çok fazla parantez içinde açıklamalara yer verilmiş. Bu açıklamaların fazla olması estetik açıdan hoş değildi. Felsefik soruların milattan önceki ve sonraki filozoflarla cevap verdildiği bir eser...
Felsefe Nedir?
Felsefe Nedir?
Andre Comte-Sponville
Andre Comte-Sponville
Felsefe Nedir?
Felsefe Nedir?Andre Comte-Sponville · İletişim Yayınları · 202236 okunma
72 syf.
6/10 puan verdi
Olay Sokrat, Hippothales ve Lysis etrafında şekillense de dostluk nedir temellendirmesi yapılıyor. İyi, kötü, iyi ya da kötü olmayan üzerinden dostluk tartışılıyor, sonuca da varılamıyor ama yol güzel. Ayrıca Atina’nın okulunu kuracağı mesire yerinin adı olan Lykeion günümüzdeki Lise kelimesinin köküymüş.
Lysis
LysisPlaton (Eflatun) · Say Yayınları · 2013631 okunma
Reklam
1.000 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.