Vahşi Kadın’ın Yolculuğu

Didem Çivici
Dünyada gördüğümüz hastalıklar, savaşlar, ihanetler, krizler, kazalar. . . görmeyi reddettiğimiz karanlığımızın bilinme çabaları olabilir mi? Kararlarımızı (evlilik, çocuklar, kariyer. . . ) kendi karanlığımızdan kaçmak ve iyi hissetmek uğruna bilinçsizce alıyor olabilir miyiz? Seçimlerimiz bize mi, yoksa başkalarına (topluma, ailemize, sosyal çevremize. . . ) ya da geçmişimize (travma ve hikayelerimize) mi aitler? Bize ait olduğunu düşündüğümüz onca kararın ardındaki dinamikleri görebilsek ve bu dinamikleri değiştirmeye kalksak ne, nasıl değişirdi? Çoğumuz vahşi özümüzle temasımızı yitirmiş insanlar olarak hayatlarımızı vasat bir şekilde idame ettirmeye çabalıyoruz. Sıkıcı işlerimizi bitirmeye, sıkıcı ilişkilerimizi devam ettirmeye, sıkıcı günleri ve geceleri öldürmeye çalışıyoruz. İçimizdeki o kocaman karanlık boşluğa temas etmemek, yalnızlığımızı hatırlamamak adına işe, alışveriş merkezlerine, güzellik ve spor salonlarına, genelevlere veya kişisel gelişim çalışmalarına koşuyor ya da kendimizi politikaya ve yardım kurumlarına adıyoruz. Kısacası karanlığımızla, duygularımızla, hikayelerimizle, vahşi olanla yüzleşmemek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Çünkü orası korkutucu, orası bilinmezliklerle ve aynı zamanda da armağanlarla dolu. Bize yüzümüzü ışığa doğru dönmemiz söylendi. Hiç kimse o boşluğa, o karanlığa doğru ilerlememizi söylemedi. Bize kimse armağanlarımızın, potansiyellerimizin ve yaratıcı gücümüzün karanlıkta olduğunu söylemedi. Bize kimse vahşi özümüzün bize kalan en büyük miras ve zenginlik olduğunu söylemedi. Biz karanlığa, gölgelere, vahşi olana arkamızı dönmeyi öğrendik. Ve biz bunu yaparken derinlerde bir şeyin sessizce büyüdüğünü, öfkelenmeye başladığını fark edemedik. Mutsuzluğumuzun, huzursuzluğumuzun ve tatminsizliğimizin köklerinin karanlığa uzandığını göremedik. . . görsek de bunu yok saydık. Vahşi Kadın’ın Yolculuğu’nda kendinizle ve yaşamla bağlantıya geçecek ve hayatlarımızı yeniden ele alacağız.
Yazar:
Didem Çivici
Didem Çivici
Tahmini Okuma Süresi: 9 sa. 45 dk.Sayfa Sayısı: 344Basım Tarihi: Haziran 2018Yayınevi: Ganj Kitap
ISBN: 9786055006839Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
344 syf.
8/10 puan verdi
Freudçuluğa karşı çıkan C.G. Jung, analitik psikoloji kuramında, insanın ruhsal kişiliğini, bütün geçmişten soya çekimle gelen ortaklaşa bilinçdışı izlenimlerin onardığını ileri sürerek, insanın ruhsal karakterini yaşama içgüdüsünün belirlediğini savunur. Yani bireyselleşme olarak adlandırdığımız şeyi başarmayı... Jung'ın bu kendine özgü kuramlarını sahiplenen ve analitik psikolojiye merak salan, bunları dört ana başıkta derleyip ele alan yazar, Vahşi Kadın'ın Yolculuğu adlı kitabın da; *Seçimlerim bana mı yoksa başkalarına (topluma, aileme, sosyal çevreme...) ya da geçmişime (travma ve hikayelerime) mi aitler? *Dünyada gördüğüm hastalıklar, savaşlar, ihanetler, krizler, kazalar... görmeyi reddettiğim karanlığımın bilinme çabaları olabilir mi? *Kararlarımı (evlilik, çocuklar, kariyer...) kendi karanlığımdan kaçmak ve iyi hissetmek uğruna bilinçsizce alıyor olabilir miyim? *Bana ait olduğunu düşündüğüm onca kararın ardındaki dinamikleri görebilsem ve bu dinamikleri değiştirmeye kalksam ne, nasıl değişirdi? gibi sorularla bireyin, sağlıklı ve istikrarlı bir yaşam sürebilmek için geçmişten gelen iyi, kötü, sosyal, siyasi, ekolojik, tarihsel, biyolojik ve psikolojik tüm deneyimlerini birleştirmesi fikriyle birlikte, kendi içsel yolculuğuna çıkmasını öneriyor ve kendini gerçekleştirmeye çabaladığında gördüğü ya da yaşadığı büyük resmin nasıl değişebileceğini vurgulamaktadır. Adında kadın kavramı geçse de, aslında kadın/erkek her bireye, rehber niteliğinde bir kitap bence. Dolayısıyla, cinsiyet farketmeksizin herkese tavsiye ediyorum.
Vahşi Kadın’ın Yolculuğu
Vahşi Kadın’ın YolculuğuDidem Çivici · Ganj Kitap · 201868 okunma
Reklam
344 syf.
6/10 puan verdi
·
Beğendi
·
9 günde okudu
Evet inceleme biraz geç kaldı ama olsun kitap aslında beni çok şaşırttı kitabın adı bende böyle feministik bir anlatım beklememe sebep oldu ama içeriğe bakınca Freud'un Psikanalizini jung'un yeniden yorumladığını geliştirdiğini bazı eklemeler yaptığını farkettim ve bunun üzerine yazilmis bir kitap olduğunu gördüm bu da benim için süpriz oldu yeni terimler yeni kelimeler öğrendim ve dahası kitapta anlatılan bazı şeyleri aa bu ben aa bu şu arkadaşım diyerek okudum aydınlandığım ama yer yer terimlerden dolayı bunalıp okumayı bırakma noktasına geldiğim değişik bir kitap oldu ama özünde beğendin mi derseniz beğendim özellikle psikoloji konusunda bilgi sahibi olanlar rahatlıkla okuyabilir
Vahşi Kadın’ın Yolculuğu
Vahşi Kadın’ın YolculuğuDidem Çivici · Ganj Kitap · 201868 okunma
%44 (154/344)
·
Puan vermedi
Carl Gustav Jung isimli bilim insanının ilminden faydalanılarak yazılmış bir eser genel itibari ile.Kurtlarla Koşan Kadınlar isimli kitaptan da alıntılar hatırı sayılır derecede mevcut. Kitapta ana fikir ,bilinçdışıni öğrenmek ve gölge dediğimiz alanda farkındalik oluşturmak,bunda net yazar, çünkü tekraren bu olgulardan bahsediyor,kendi deneyimleri çerçevesinde,sohbet türü yazılarla.. Okunması kolay ve keyifli,bilgiler aydınlatıcı ...Üslup olarak ta akıcı ancak tekrarlayan paragraflar olmasa iyi olurdu..:)
Vahşi Kadın’ın Yolculuğu
Vahşi Kadın’ın YolculuğuDidem Çivici · Ganj Kitap · 201868 okunma
Reklam
100 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.