Modern Dünya Tarihi

William Woodruff

Modern Dünya Tarihi Gönderileri

Modern Dünya Tarihi kitaplarını, Modern Dünya Tarihi sözleri ve alıntılarını, Modern Dünya Tarihi yazarlarını, Modern Dünya Tarihi yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
590 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
Yazar, kitabı 21 başlıkta toplamış. Dünya tarihini genel olarak 1500 yılından itibaren incelemeye çalışmış. Giriş kısımda "güç" olgusunun tarihi biçimlendirmedeki etkisi durulmuş. Kitap, Asya, Afrika ve Güney Amerika hakkında da bilgi vermiş. Yazar son bölümde kendi düşünceleriyle birlikte konuyu özetlemiş. Uluslararası işbirliğinin, kanunların ve yaptırımların daha etkin olmasını istiyor gibi görünüyor.
Modern Dünya Tarihi
Modern Dünya TarihiWilliam Woodruff · Pozitif Yayıncılık · 201040 okunma
Geçmişin penceresinden bakmadan bugünü göremeyiz. Geçmişe dair birtakım bilgilere sahip değilsek, bugün, anlaşılmaz ve olması gerektiğinden daha tehlikeli bir hale gelir. Sadece dil değil, tarih de insan ırkını bölen bir unsurdur.
Sayfa 15
Reklam
590 syf.
1/10 puan verdi
Taraflı yazılmış bir kitap
Bu inceleme spoiler (yanlış ve olumsuz alıntılar) içerir. Kitaptan bazı alıntılar : " Türkler batıya ilerlemede başarılı oldularsa, ingilizler kendilerini durdurmayı bildi" , " Doğunun başarısızlığın sebebi, batının gücü idi", " Türkleri ruslar ve rumlar durdurmasa avrupa geri kalırdı", " Türkler sebepsiz yere saldıran bir milletti " " Batı bazı yerleri sömürdü, bu sayede o yerler medeniyet yüzü gördü" " İngilizler ne kadar adil, her yönden gelişmiş baskınsa, çinliler de geri kalmış, kötü yönetilmişti (sf122)", " Sömürgelere karşı çıkanlar aslında batıya karşı çıkanlardı", "Ingiltere yasadışı ticaret yaptıysa (uyuşturucu afyon aldı-sattıysa) bu tamamen çin yüzünden idi, (Yoksa Britanya yasadışı bişey yapmaz) ". Özetle İngiliz uyruklu bir Amerikan yazar tarafından taraflı yazılmış eksik ve yanlış bilgilerin bulunduğu, İngilizler ve müttefikleri dışında herkes kötü diyen bir kitap.
Modern Dünya Tarihi
Modern Dünya TarihiWilliam Woodruff · Pozitif Yayıncılık · 201040 okunma
Çağdaşlık öncesi toplumlar hiç birinde, seçkin bir kişinin elleriyle çalışması kabul edilemezdi. Bugün, Afrika, Latin Amerika ve Asya'nın seçkinleri el işçiliğinden uzak duruyor. Doğu'da Budist, dilenci tasıyla görünüyor. Eski batılı dini tarikatların -Fransisken, Dominiken, Carmelites ve Augustine- hepsi de sadaka ile yaşamayı gerektiriyordu. Ama bu,temel hareket ilkesi laborare est orare (çalışmak, ibadettir) olan Benediktin Tarikatı için geçerli değildi. Batı'da iş etiği konusunda hüküm süren, Benediktin Düzeni' ydi. İster Richard Trevithick, ister Henry Ford'u (1863-1947) ele alalım, asıl kastedilen, makineleri tamir ederek ellerini kirletmeye hazır olan özel insanlardır. Çin'de bir seçkinlik sembolü olarak tırnaklarını uzatan yüksek memur sınıfı, Batı'nın uygulamacılarıyla benzeşmiyordu. Bu, Batı' nın endüstriyel gücünün kökenlerini anlamaya çalışanlar içim küçük ama önemli bir noktadır.
Sayfa 216
Batı'nın bireye verdiği önem (bilhassa Avrupa tarihinin Protestanlık sonrası döneminde) ve Doğu'nun topluluğa verdiği önem arasında daha büyük bir zıtlık bulunmaktadır. Protestan Reformasyonu, bireyin Tanrı ile direkt ilişkisini savundu. Bir medeniyetin fikirlerini diğer bir medeniyetten tamamen soyutlamak çok zor olsa da, insana ilk kez doğada baskın bir rol veren Batı oldu. Batı Rönesans sanatı, bireyi ifade etmekten zevk alırken -Michelangelo'nun 'David'ini ya da Diego Velazquez'in (1599-1600) portlerini düşünün- Doğu sanatı, bireyi bütünün bir parçası yapar. Doğu bireyciliğin bilincinde olsa da uyumun ve merkezi bir otoritenin ortak kaderi anlayışını vurgular. İlk Hristiyan misyonerlerinin en büyük problemlerinden biri de bireysel suçluluk oluşturmaktı. Ailevi ya da kabilesel utanç anlaşılabilirdi ama bireysel utanç anlaşılamazdı. Çin'de her hangi bir gezgine sorulan sorulardan en önemlisi şudur: "Hangi gruba dahilsiniz?"
Sayfa 96
37 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.