İlber Ortaylı Seyahatnamesi

İlber Ortaylı
“Türkiye gibi önemli bir coğrafyayı ve tarih alanını öğrenmek için onun kuzeyindeki Güney Rusya ve Kafkasya, doğusundaki İran ve Hindistan, güneyindeki Suriye, Filistin ve Mezopotamya'nın yanı sıra Balkanları ve Akdeniz ülkelerini anlamak da kaçınılmazdır” -İlber Ortaylı- Çok gezen mi daha iyi bilir, yoksa çok okuyan mı? Peki ya bir yandan okurken diğer yandan da gezme imkânı bulanlar? İlber Ortaylı’ya eşlik etmek isterseniz bu kitap tam size göre… İlber Ortaylı yalnız tarihçiliğimizin büyük bir ismi değil aynı zamanda küçük bir bavul ve rehber kitaplarıyla Orta Asya’dan Avrupa’ya, Kafkaslar’dan Ortadoğu’ya 50 yıldır gezen bir “seyyah”. Çıktığı sayısız yolculuktan en önemli notları aktaran İlber Ortaylı’nın anlatım gücüyle gezeceğimiz coğrafyalar şöyle: Suriye, Ürdün, İsrail, İran, Azerbaycan, Rusya, Kırım, Özbekistan, Tuna, Bosna, Makedonya, Arnavutluk, Sırbistan, Karadağ, Kosova, Macaristan, Romanya, Eski Avusturya, Yunanistan, İtalya, Malta, İspanya, Portekiz, Litvanya, Estonya, İsveç, Hindistan, Japonya ve Singapur. Hazırsanız, İlber Ortaylı ile hayatınız boyunca hiç unutamayacağınız yolculuğunuz başlıyor... (Tanıtım Bülteninden)
Yazar:
İlber Ortaylı
İlber Ortaylı
Tahmini Okuma Süresi: 8 sa. 10 dk.Sayfa Sayısı: 288Basım Tarihi: 20 Mart 2018İlk Yayın Tarihi: 2016Yayınevi: Kronik Kitap
ISBN: 9786058301153Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
288 syf.
9/10 puan verdi
·
36 günde okudu
Ülkemizin yetiştirdiği nadide zihinlerden, işini en iyi şekilde yapan ve şüphesiz 'parmakla gösterilen' sıfatına en layık insanlardan olan İlber Ortaylı, "çok okuyan mı bilir, çok gezen mi?" gibi metaforlara takılmadan, gezmeyi de eğitimin parçası olarak gören bir tarihçi. Kitap yayına çıktığı günden beri büyük bir merakla okumak istiyordum. Seyahatname türünde okuduğum ilk eser değil ancak bu türde beni içine çeken ilk eser diyebilirim. Hocanın üslubu malum, okuyucuyu kendine bağlayabiliyor. Sayfalar arasında gezinirken Hoca ile birlikte dünya turuna çıkmış gibi hissediyorsunuz. İlber Hoca gibi işini hakkıyla yapan, kendini geliştirmiş ve ülke insanına rol model olabilecek kabiliyetteki insanlar ekranlara çok daha fazla çıkmalı diye düşünüyorum. Beni böyle düşünmeye iten en büyük sebep, eserlerinin hak ettikleri değeri görmediğini düşünmem. Sürekli aynı entrikalar ve klasikleşmiş hikaye örgülerinden beslenen 'roman' türündeki kitaplar malumdur ki yüksek rağbet görmekte. Bilgi içerikli eserler de hak ettikleri kıymeti görmeli. Özellikle İlber Hoca gibi kıymetli isimlerin eserleri. Genç nüfus bu eserleri bol bol okumalı.
İlber Ortaylı Seyahatnamesi
İlber Ortaylı Seyahatnamesiİlber Ortaylı · Kronik Kitap · 20184,108 okunma
Reklam
288 syf.
9/10 puan verdi
Seyahatname kitaplarını bilmeme rağmen daha önce okumadığım ve bugüne dek okuduğum ilk seyahatname olan İlber Ortaylı Seyahatnamesi Suriye ile başlayıp birçok Orta Asya Devlet'lerinden bilgiler içeriyor. Bir çırpıda kitaplardan biri olan İlber Ortaylı Seyahatnamesi 31 ülkeden bilgiler içerirken o ülkelerin sosyal ,politik ve kültürel yapılarını da ele alyor.
İlber Ortaylı Seyahatnamesi
İlber Ortaylı Seyahatnamesiİlber Ortaylı · Kronik Kitap · 20184,108 okunma
288 syf.
6/10 puan verdi
·
Beğendi
·
10 günde okudu
İlber Ortaylı'nın pek çok ülkeyle ilgili yaklaşık 4-5 sayfalık güncel ve tarihi bilgiler paylaştığı bir kitap. Belki de bu hızlı geçişler sebebiyle başka kitaplarına göre daha az keyifle okudum.
İlber Ortaylı Seyahatnamesi
İlber Ortaylı Seyahatnamesiİlber Ortaylı · Kronik Kitap · 20184,108 okunma
Reklam
Reklam
100 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.