Cibran ölümünden sonra yayımlanan Gezgin’de insana özgü duyguları, yanılgıları ve duraksamaları çözümlerken, tıpkı bir yol kavşağındaki tesadüfi karşılaşmalar gibi, her gün yaşadığımız sıradan olaylardan yola çıkar. Hayatın dünyevi yanlarından yüzyılların bilgeliğini damıtır. Sevgi, dostluk, ahlak, mutluluk, hüzün, güzellik, haz, emek, din, ölüm ve diğer temel meseleler üzerine kafa yoran bütün insanların ortak zenginliği olan ezeli ve ebedi bir bilgeliktir bu. Ancak Cibran’ın mutlu, doğru ve tatminli bir yaşam sürmek için herhangi bir reçetesi ya da formülü yoktur. Ona göre bunun yolu insanın kendini arayışından geçer. Halil Cibran (1883-1931): Lübnan asıllı Amerikalı felsefe yazarı, romancı, mistik şair ve ressam Halil Cibran, ilköğrenimini Beyrut’ta tamamladıktan sonra ailesiyle birlikte Lübnan’dan Boston’a göç etti. 1898’de Lübnan’a dönerek Maruni Kilisesi’ne bağlı Me’hadü’l-Hikme’ye girdi ve burada mükemmel Arapça öğrendi. 1903’te Boston’a dönüşünde bir Arap göçmen gazetesi olan el-Muhacir’de deneme türündeki ilk edebi ürünlerini yayımladı. Resim bilgisini geliştirmek amacıyla 1908 1910 yılları arasında Paris’te yaşadı. 1912’de New York kentine yerleşerek, kendini Arapça ve İngilizce edebi denemeler, öyküler yazmaya ve resim yapmaya adadı. ABD’de ölmesine karşın, vasiyeti üzerine Lübnan’a götürülerek gömüldü. Cibran’ın aşk, ölüm, doğa ve yurt özlemi gibi konuları işlediği Arapça ve İngilizce yapıtları büyük bir etki yaratmıştır.
Yazar:
Halil Cibran
Halil Cibran
Çevirmen:
Kenan Sarıalioğlu
Kenan Sarıalioğlu
Tahmini Okuma Süresi: 2 sa. 2 dk.Sayfa Sayısı: 72Basım Tarihi: Şubat 2017İlk Yayın Tarihi: 1923Yayınevi: Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıOrijinal Adı: The Wanderer
ISBN: 9786053326199Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
72 syf.
·
Puan vermedi
·
2 saatte okudu
Hızlı bir şekilde okuyabileceğiniz,bir sayfadan fazla tutmayan hap öykülerden oluşan bir kitap. Öykülerin içeriğini övmek ya da yermek tamamen bakış açınıza, hayat tecrübenize ve içeriklerinden anladıklarınıza ya da anlayamadıklarınıza bağlı. Yazar vermek istediği mesajı birkaç paragraf hatta bazen birkaç cümleyle hikayeleştirip sunmuş. Kişisel olarak söylemem gerekir ki sadece okuyup geçerseniz zevk alamazsınız. Okuduğunuz hikaye üzerine düşünüp belki de hikayelerin kendi hayatınızda karşılığı var mı yok mu diye bakarak ya da bazı hikayelerin inanç, yaşam ve felsefe yönlerini düşünce seviyesinde inceleyerek daha çok tat alabiliriz.
Gezgin
GezginHalil Cibran · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 201711,2bin okunma
Reklam
72 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
Gezgin Kitap İncelemesi
'Hayır, bunlar uzak bir yıldızdan düşmüş göktaşlarının izleri!' derler. Ama sen, dostum, çok iyi biliyorsun ki, bunlar bir gezginin ayak izlerinden başka bir şey değil! -.-.-.-.-.- Belki de rüzgar bir dal diğer dala sarılsın diye esiyordur? Karşımızdakini belki de gördüğümüz kadar yorumluyor, anladığımız kadar biliyoruzdur bazı şeyleri... Tam olarak bir saatte bitirdim. Ne eksik ne fazla. Birbirinden bağımsız öykülerden oluşmakta kitap. Kısa ama derin anlam içeren cümleler oluşturabilmek herkesin harcı değil bana göre. Bunu kolaylıkla eline yüzüne bulaştıran yazarlar var. Oysa Halil Cibran kelimeler ile dans etmiş desem yeridir. Dolayılı yoldan kimi zaman da doğrudan bize demek istediğini anlatmış. Oldukça keyif vericiydi. En büyük şansım sanırım 8. basıma denk gelmiş olmak. Neden diyecek olursanız; okuduğum kitaplarda başkaları hangi cümlelerin altını çizmiş diye bakmayı severim. Alıntılar kısmına göz atarken fark ettim ki bazen bir iki kelimenin sırasının değişmesi, aynı anlamı taşıyan kelimenin hangisinin kullanıldığı cümleyi çok değiştiriyor. Bana göre şairane cümlelere denk geldiğim hoş bir kitaptı. Keyifli okumalar dilerim...
Gezgin
GezginHalil Cibran · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 201711,2bin okunma
72 syf.
7/10 puan verdi
·
3 saatte okudu
Halil Cibran’ı Ermiş kitabı ile tanıdım, bu yüzden Gezgin kitabından beklentim yüksekti. Kısa kısa hikayelerden oluşan bir kitap ve ortalama 2 saat gibi bir sürede bitebilecek kadar kısa. Kitabın konusu adından da belli olacağı gibi köyün birine bir gezgin geliyor ve onun kısa kısa anlamlı, dolu dolu anlattığı hikayelerden oluşmaktadır. Her bir hikayesi derin, anlamlı ve bir o kadar da düşündürücüdür. İlk defa Cibran okuyacaksanız bu kitabı tavsiye ederim ama Ermiş ile başlarsanız şayet Gezgin kitabı beklentinizin bir tık altında kalabilir bunu belirtmek isterim. Keyifli okumalar .. :)
Gezgin
GezginHalil Cibran · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 201711,2bin okunma
Reklam
Reklam
100 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.