Dijital Tapınak

Haluk Özdil
9/10
64 Kişi
153
Okunma
56
Beğeni
2.542
Görüntülenme
On dakika boyunca ses çıkarmadan konuşan botları dinlediler. Dünya dillerine kesinlikle benzemiyordu. “Biz sadece İngilizce yazılım yüklemiştik” diye söylendi Albert. Durumu büyük patrona bildirmek zorundaydılar. Facebook’un patronu Mark Elliot Zuckerberg’in dünya dilleri konusunda uzman on kişiyle birlikte aşağıya inmesi uzun sürmedi. Tuhaf bir dilde konuşan botlara verdi dikkatini. Yanında getirdiği uzmanlar da konuşulan dili anlayabilmek adına sessizce dinlemeye başladılar. Yarım saat sonra sabrı tükenen Mark’ın sesi duyuldu: “Bana bu saçmalığın ne olduğunu açıklayacak biri var mı aranızda?” Kısa süren bir sessizliğin ardından uzmanlardan biri yanıt verdi: “Bu dünya dışı bir dil.” “Anlamadım?” “Dünya dışı bir dil geliştirmişler Mark.” İstanbul Şehrin bitmeyen uğultusu arasında yayılan frekansların gizemli yazılımları beyinlerine işlerken verdikleri her kararı kendi iradeleriyle aldıklarını sanan insanların yaşadığı yerdi İstanbul. Rengârenk reklam panoları, ışıklı tabelalar, dijital ekranlardaki büyülü görüntüler, mağaza ve kafelerden yayılan müzikler, AVM’lerin dayanılmaz çekiciliği, hepsi ama hepsi tek bir düşü körüklüyorlardı: Konfor içinde bir yaşam ve çılgıncasına tüketim... İskenderun İnsan kulağının duyamayacağı yüksekliğe erişen frekansların içine yerleştirilmiş olan subliminal mesajlar beyinlerine nakış gibi işlenirken ayin başladı. Kendi ekseni etrafında dönmeye başlayan sarışının hızı gittikçe artıyordu. Vücudundaki ter, büyük lekeler halinde beyaz elbisesinin üzerinde belirmeye başladığında sesi duyuldu: “Deus Mitra adiuva me.” (Yardım et bize Tanrı Mitra.) Antik çağlarda uğruna binlerce genç kızın yakılarak kurban edildiği Tanrı Mitra, sadece o dönemlerde hüküm sürdüğü Akdeniz’e değil, bu kez tüm dünyaya hâkim olabilmek için geri dönüyordu. Dijital tapınaklar dünyanın her yerindeydi, insanların evlerinde, ceplerinde, işyerlerinde, okullarda... Nefes kesen bir maceranın eşliğinde dijital tapınağın kutsal sunağına girmeye hazır mısın?
Yazar:
Haluk Özdil
Haluk Özdil
Editör:
Ertürk Akşun
Ertürk Akşun
Editör:
Tuğba Sarıünal
Tuğba Sarıünal
Tahmini Okuma Süresi: 7 sa. 29 dk.Sayfa Sayısı: 264Basım Tarihi: Ekim 2019Yayınevi: Destek Yayınları
ISBN: 9786053116882Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
264 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Giriş bölümü bana biraz sıkıcı geldi, sonrası ise efsane. Hele son bölüm anlatılmaz. Kesinlikle okunmalı. Gerçekleri bilim kurgu ile çok güzel harmanlamış. İçinde "konuya hakim olanlar için" ince ipuçları vermiş. "Tarihi bilmeden geleceği bilemezsiniz." Buradaki tarih tabiki de "insanlık tarihine yön vermek için her yolu mübah görenlerin anlatıldığı tarih"
Dijital Tapınak
Dijital TapınakHaluk Özdil · Destek Yayınları · 2019153 okunma
Reklam
264 syf.
9/10 puan verdi
·
4 saatte okudu
Zamanınız varsa bir oturuşta kitabı bitiyorsunuz. Kitapta dünyayı yöneten ailelerden, yapay zekanın dünyayı ne hâle getireceğinden bahsedilmiş. Gelecekte bizi ne bekliyor sorusunun cevabını kitapta bulmak mümkün.
Dijital Tapınak
Dijital TapınakHaluk Özdil · Destek Yayınları · 2019153 okunma
264 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
Sanal Medeniyet
Kitapın yazarını uzun zamandır tv lerde takib ettiğim için kitapını aldım ve hiçde pişman olmadım. Küresel köleliğe giden yola döşenen taşları anlatıyor kitap
Dijital Tapınak
Dijital TapınakHaluk Özdil · Destek Yayınları · 2019153 okunma
Reklam
Reklam
100 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.