Randolph Carter

Randolph Carter
@Randolph
11.10.2020 | 18.32 Her şeyin süresi göz kırpmak kadar kısadır.
94 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
Şiir kitaplarının çok az bir kısmı bana hitap eder. Genellikle okumayı sevmem fakat, bir şiir kitabı seveceksem o kesinlikle bu olurdu. Diğer şiir kitaplarından çok farklı ve beni şaşırtan kısmı bu oldu. Şiirler birkaç farklı bölüme ayrılmış, mitoloji bölümü benim en çok sevdiğim ve bana en çok hitap eden bölümü oldu. Keza bu şairin okuduğum ilk kitabıydı ve bu kadar güzel bir şiir kitabı ile onu tanımak beni fazlasıyla mutlu etti. Keyifle okudum. Bu şiir kitabını deneyimlemenizi tavsiye ediyorum.
Teknenin Ölümü
Teknenin ÖlümüMelih Cevdet Anday · Sander Yayınları · 19751,083 okunma
Reklam
280 syf.
6/10 puan verdi
·
Beğendi
İlk öncelikle kitabın hayli uzun bir önsözü var, kitaba dair fikirlerinizin değişmemesi ve ön yargı oluşmaması için okumamanızı tavsiye ederim. Kitabı bitirdikten sonra önsözü okumak daha mantıklı olacaktır. Kitaba dair yorumuma gelecek isem eğer; Din-Felsefe ilişkisi çok yüzeysel. Kitapta felsefeye dair bir tat alamadım, genelde kitapta işlenmiş olan şey din ve felsefenin birbirine mixlenmesi veyahut bunda aranan mantık. İbn Rüşd ise dindar bir kimse olmasına rağmen felsefeyi reddetmiyor ve Aristotelesçi bir felsefede ilerleyip bunu din ile birlikte sağlamlaştırıp ortaya yeni bir düşünce çıkarmaya çalışıyor, amma velakin bir okuyucu olarak bu beni tatmin etmedi. Çünkü ortaya çıkarmak istediği düşünceyi kutsal kitaptaki ayetlerle sürekli desteklemeye çalışıyor. Bu da savunduğu düşünceyi nezdimce sağlamlaştırmıyor. Din felsefesine merakınız varsa bu kaynaktan daha iyi kaynaklar okuyabilirsiniz.
Din - Felsefe Tartışması
Din - Felsefe Tartışmasıİbn Rüşd · Cem Yayınevi · 2002164 okunma
83 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
Locke'un hoşgörü savunması, aradan geçen üç yüz yıla rağmen, bireylerin devletle ilişkilerinin hoşgörü çerçevesinde nasıl düzenlenebileceğine ilişkin sağlam bir teorik ve pratik zemin sunuyor. Kitabın toplum ve siyaset ajandamızdan hiç düşmeyen laiklik tartışmalarında şekillenmiş olan ve tuhaf bir biçimde içine sıkışıp kaldığımız paradigmayı anlamamızı, en azından onun üzerine farklı bir alternatiften hareketle düşünmemizi sağlayabilir. Din'in yanlış uygulamaları ve düşüncelerini bize açıkça gösteren, farklı dinden kişilerin kanun hükmünce eşit olduğunu savunan ve buna göre eşit yargılanmasını savunan, ve elbette ki Din ve Devlet işlerinin birbirinden ayrı tutulmasını yani laikliği katiyetle savunan bu mükemmel eseri kesinlikle okumanızı tavsiye ediyorum.
Hoşgörü Üstüne Bir Mektup
Hoşgörü Üstüne Bir MektupJohn Locke · Liberte Yayınları · 2012398 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
105 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
"Buda zihindir, zihin Buda'dır."
Kitap hakkında pek umudum yoktu çünkü namını duymamıştım, başlamadan önce de çok ağır olduğunu düşündüğüm için çekincelerim vardı fakat düşüncelerimin hiçbir alakası yoktu, kitap o kadar akıcıydı ki beni içine çekti. Sizi de çekecek eminim. Buda'yı herkes hayatında bir yerde duymuştur. Peki kimdir Buda? Bir kişi midir? Nedir? Buda bir kimse değildir. Buda Uyanmış, idrak etmiş, bilinçlenmiş anlamına gelir. Adeta zihindir zihnin ta kendisidir, fakat zihin kadar basit değildir, kozmik bir güçtür. Bu kitapta yazar, konunun sadece Zihin odağına çekmek istemiş bizi. İnsanın ruhunu, herkesin bir Buda olabileceğini, insanların, kendi zihinlerinin bilgeliğinin bilge olduğuna inanmadıklarını, dünyanın aptalları bilgeleri uzaklarda aramayı tercih ettiklerini dile getiriyor. Kısacası bize bu kadim öğretiyi, zihnimizi sunuyor. Aşağıya ise kitapta çok beğendiğim ve beni içine çeken bir metni bırakıyorum: "Gerçek şu ki bulunacak veya olunacak bir şey yoktur. Fakat böyle bir anlayışa ulaşmak için bir öğretmene ve kendinize anlatmak için çaba göstermeye ihtiyacınız vardır. Yaşam ve ölüm önemlidir. Boş yere bunların cefasını çekmeyin. Kendinizi aldatmakta bir fayda yoktur. Bir nehrin kıyısındaki kum taneleri kadar çok hizmetçiniz ve mücevheriniz olsa da bunları gözleriniz açıkken görürsünüz. Fakat ya gözleriniz kapalıyken? O zaman gördüğünüz her şeyin bir rüya ya da yanılsama gibi olduğunu kavramalısınız."
Bodhidharma'nın Zen Öğretisi
Bodhidharma'nın Zen ÖğretisiRed Pine · Okyanus Yayınları · 200336 okunma
224 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Antisthenes'i hiç duymadığım ve bu kadar geç keşfettiğim için pişmanım. Diogenes için denilecek bir şey yok keza duymayan yoktur zaten. İki Kinik öncüsünün doğumundan ölümüne kadar anlatılagelmiş cümleleri ve o cümlelerin güzelliğini bulacaksınız bu kitapta. Buradan Sayın Cengiz Çevik hocama güzel çevirisi için teşekkür ediyorum.
Kinik Felsefe Fragmanları
Kinik Felsefe FragmanlarıDiyojen · İş Bankası Kültür Yayınları · 2020281 okunma
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam