Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Yunus Balı

Çelik Kalkanlar ve Altın Bağlar yazarı
Yazar
0.0/10
0 Kişi
4
Okunma
0
Beğeni
79
Görüntülenme

Hakkında

1994 yılı Eylül ayında Bursa'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Bursa'da tamamladıktan sonra iktisat alanında lisans eğitimi aldı. Lisans döneminde çeşitli ulusal sosyal bilimler kongrelerine katılarak sunum yaptı. Yüksek lisansını tarih alanında tamamladı. Yüksek lisans döneminde Erasmus bursuyla Almanya'da ders gördü. Tez döneminde Türk ve Alman arşivlerinde çalıştı. Şu anda da çeşitli makaleler üzerine çalışmalarına devam etmektedir.
Doğum:
Bursa, 1994

Okurlar

4 okur okudu.
1 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Üçüncü Selim, Rus Savaşı sırasında ordudaki liyakatsiz üst düzey komutanların yerine atama yapacağı zaman istihareye yatmak ve kura gibi yöntemlere başvururdu.
Sayfa 49 - Kanon YayınlarıKitabı okudu
Osmanlı Devleti ilk dış borcunu Kırım Savaşı sırasında aldı. Piyasaya tahvil ihraç ederek borçlanma yolunu Seçen Osmanlı Devleti Mısır eyaletinin yıllık vergi gelirini karşılık gösterdi. İngiltere'de bu duruma istinaden tahvillere garanti verdi. Böylece tahviller alıcı buldu ve Osmanlı Devleti borçlanmaya başladı. Ardından da dış borç alımı devam etti ve sonunda devletin iflas etmesine neden oldu. Sonunda Duyun_u Umumiye kuruldu Osmanlı Devleti gelirleri ipotek edildi.
Sayfa 52 - Kanon YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Niyazi Berkes'e göre 3. Mustafa ve oğlu 3. Selim fala inanırlardı. Hem Mustafa hem oğlu Selim Avrupa devletlerinin yeni ordu sistemlerinin kazandığı başarıların astrologlar sayesinde sağlandığını sanarak, Prusya ve Fransa'daki elçileri aracılığı ile bu ülkelerin krallarından astroloji kitapları ve hizmetlerinde kullandıkları falcıların da bir süre verilmesini istemişler!.
Sayfa 49 - Kanon YayınlarıKitabı okudu
Yeniçeri ocağından sonra hızlıca Asakeri Mansure ordusu kuruldu. Payitaht ve çevresinden gönüllülerden alım yapıldı. Fakat eyaletlerde istenilen katılım gerçekleşmedi. Ağırlık payitaht ve çevresinden olmak üzere askeri eğitim almayan kitleden ordu yaratıldı. Tabi yeni ordu düzenine karşı çıkanlar oldu. Irak Trablusgarp ve Arabistan'da Mansure kabul edilmedi. 2. Mahmut yeni askeri sistemin halkça benimsenmesi ve ve destek görmesi için yeni ordu'da kadrolu imamların da yer almasını ihmal etmedi.
Sayfa 57 - Kanon YayınlarıKitabı okudu
Dönemin yazı ve konuşma dilinde de Fransız üstünlüğü vardı. Alman askeri heyetiyle Osmanlı Devleti subayları arasında ortak payda Fransızca oldu. Askeriyenin yanında demiryolu yönetiminde de iki taraf genellikle Fransızca anlaşmaktaydı. İkinci Abdülhamit döneminde Darülfünun'da Almanca kürsüsü kurulmasına izin verildikten sonra getirilen hocalar Fransızca ders anlatmaktaydı Alman askeri kitap ve kaynakları da Fransızca sayesinde Osmanlı Devleti'ne girdi.
Sayfa 57 - Kanon YayınlarıKitabı okudu
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
144 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
Merhaba; Öncelikle yazarın ilk kitabı,ilk ve son olmaz umarım.Yazdığı konu hakkında araştırmam ve ilgim yok sadece ekonomik konular üzerine okuma yapmaktayım, konu bana uzak kalsada ekonomik dışında anlatılan konuları akışı çok iyi yazılmış.Beni o duruma götüren bir kitap detayları vererek okuyucuyu merak uyandıran sonraki sayfayı okumaya devam ettirmektedir. Umarım yazmaya devam eder kendisi ben okurken çok keyif aldım,kalemide kendisi kadar sağlamdı. Teşekkür ederim,bana bu konuyu bu kadar güzel aktardığı için…
Çelik Kalkanlar ve Altın Bağlar
Çelik Kalkanlar ve Altın BağlarYunus Balı · Kanon Kitap · 20244 okunma
144 syf.
·
Puan vermedi
·
3 günde okudu
#Okudum #KitapYorum #YunusBalı #ÇelikKalkanlarveAltınBağlar #KanonYayınları #Tarih #143Sayfa #Kitabaaşıkokumayasevdalı Merhaba arkadaşlar, Bugün sizlere Kanon Yayınları'ndan çıkan, Yunus Balı'ya ait "Çelik Kalkanlar ve Altın Bağlar" isimli tarih kitabını tanıtmaya çalışacağım. Alman İmparatorluğu'nun, Osmanlı
Çelik Kalkanlar ve Altın Bağlar
Çelik Kalkanlar ve Altın BağlarYunus Balı · Kanon Kitap · 20244 okunma
144 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
. 19. Yüzyıl başlarında, Alman imparatorluğu Avrupa siyasetinde etkin olmaya başlamıştır. Osmanlı Devleti'nin katıldığı, Rus siyaseti gölgesindeki Balkanlar meselesiyle ilgili 1878 Berlin Kongresi'ne Alman Şansölyesi Bismarck'ın başkanlık yapması, Avrupadaki dengeleri ve Türk-Alman ilişkilerini yeniden belirlemiştir. Başta İngiltere
Çelik Kalkanlar ve Altın Bağlar
Çelik Kalkanlar ve Altın BağlarYunus Balı · Kanon Kitap · 20244 okunma