Yalın Alpay

Yalanın Siyaseti yazarı
Yazar
8.6/10
433 Kişi
1.438
Okunma
218
Beğeni
9,7bin
Görüntülenme

Hakkında

İstanbul'da 1980 yılında doğdu. Okumayı ve yazmayı 2,5 yaşında öğrendi. İlkokula birinci ve ikinci sınıfı atlayarak üçüncü sınıftan başladı. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinden mezun oldu, yüksek lisansını Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü’nden aldı. Doktora çalışmasına İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde devam etmektedir. TRT'de Danışman, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nde (TİM) Ekonomist ve Afrika Çalışmaları Koordinatörü olarak görev yaptı. TİM'in resmi yayın organı olan Timreport'da köşe yazıları, Virgül Dergisi, Akşam Kitap ve Radikal Kitap'ta kitap eleştirileri yazdı. Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (TASAM) ile Crowe Horwath'ta Danışmanlık yapmaktadır. "Türkiye Ekonomi Tarihi"; "Türkiye'nin Zenginleşme Projesi: Afrika", "Genç Mustafa", (2010 En İyi Türk Yazar Ödülü), "Her Şey Ekonomi Değil"(Prof. Dr. Emre Alkin'le birlikte) ve "Paylaşmasak Olmazdı" (Prof. Dr. Emre Alkin'le birlikte) adlarını taşıyan beş kitabı bulunmaktadır. Tarih, siyaset ve ekonomi konularında çeşitli akademik dergi ve kitaplarda pek çok makalesi vardır.
Unvan:
Yazar
Doğum:
İstanbul, 1980

Okurlar

218 okur beğendi.
1.438 okur okudu.
73 okur okuyor.
953 okur okuyacak.
25 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Bütün, basitçe parçaların toplamı değil, parçalar arasındaki ilişki ağının toplamının adıdır. Bu nedenle yaşamı bütünsel olarak görmek için zihin, felsefe ve sanata muhtaç kalır.
Sayfa 195Kitabı okudu
... bir yanlışa 5 milyar kişi bile inanıyorsa yanlış yine yanlıştır.
Sayfa 167Kitabı okudu
Reklam
Mantık, bizim gerçekten nasıl düşündüğümüzü değil, nasıl düşünürsek doğru düşünmüş olacağımızı araştırır.
“İnsan için en büyük felaket başka bir insanın insafına teslim edilmiş olmaktır. Zira orantısız güç çoğu zaman sahibini keyfi davranışlara ve egemenliğe yöneltir.”
Sayfa 58 - Genç Destek 3. BaskıKitabı okudu
"Eğer yalancılık norm haline gelirse , toplum çöker."
Önce düşün, sonra eyle ilkesi; önce eyle sonra hisset mottosuna yenilmiştir. Soğuk nesnellik yerine canlı bir öznellik, düşünmek yerine, bir kez yaratılmış olan ideal için eylemektedir.
Yalın Alpay
Yalın Alpay
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
184 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
4 günde okudu
Safsata Sarmalı
Post-Truth yaşadığımız dönemin paradigmasıdır. Başta siyasi ve ekonomik olmak üzere çağımızın insanlığına dokunan en önemli konuları kapsar. 2016 yılında Oxfort Dictionaries Post-Truth’u yılın kelimesi olarak seçmiştir. Ardından da bir çok küresel otorite bu kavramı sözlüklere eklemiş üzerinde de hali hazırda kitaplar basılmış ve basılacaktır.
Yalanın Siyaseti
Yalanın SiyasetiYalın Alpay · Destek Yayınları · 2017921 okunma
184 syf.
10/10 puan verdi
Siz de ‘dünyada bir şeyler oluyor , birileri bi işler çeviriyor , biliyoruz , eminiz ama tam olarak nasıl olup da bu kadar bariz yalanlarla kitleleri peşinden sürüklüyorlar anlamıyorum’ diyorsanız ;; ️Son zamanlarda okumaktan en çok zevk aldığım , pek çok mevzuyu mantık çerçevesinde basit cümleler ve referanslarla izah edebilmiş bir kitap. ️Siyaset kitabı değil iletişim kitabı olarak okunursa çok daha faydalı olur bence. ️Normalde pek çoğumuzun savunma mekanizmalarımızla farkında olarak veya olmaksızın yapabildiği sıkıntılı iletişim durumlarını gündelik ve popüler siyasi örneklerle anlatmış yazarımız. ️Kitabın her cümlesi alıntılanabilir nitelikte. ️Cümleye dökmekte zorlanabildiğimiz post-truth , postmodernizm , anti-seçkincilik gibi ifadeler gayet anlaşılabilir bir dille kullanılmış. ️Sistematik ve kısa başlıklarla yazıldığından , okumaya vakti çok az olanların dahi keyifle okuyabileceği bir kitap olmuş
Yalanın Siyaseti
Yalanın SiyasetiYalın Alpay · Destek Yayınları · 2017921 okunma
184 syf.
8/10 puan verdi
·
7 günde okudu
Merhabalar. Kitabımız, Yalın Alpay’dan; ‘’Yalanın Siyaseti’’. 2017 yılında yayımlanan bu eser kısaca bizim güncel birçok konu hakkında çıkarım yapmamızı sağlıyor, etrafımızda olan olayların nedenlerini daha doğru bir şekilde anlamamızı kolaylaştırıyor denebilir. Kitabın kapağında da yazan ‘’post-truth’’ kavramı eserde derinlemesine açıklanmış. Hakikatin gizlenmesi, yalanın nasıl meşrulaştırıldığı, ne çeşit kandırma yollarına başvurulduğu gibi konular hakkında ayrıntılı bilgileri okuduğumuz bu eser, siyasetten, sosyal medyaya birçok alanda bizlere nasıl yalanlar söylendiğini örnekleriyle birlikte açıklıyor. Eserde yalnızca siyasi arenanın yalanlarını değil toplumsal ilişkilerde de söylenen yalanları, yalanın nasıl da herkes tarafından benimsendiği, bunlar gerçekleştirilirken ne çeşit yollara sapıldığı tek tek açıklanmış. İkinci bölümünde ise mantık ve safsatalar üzerinde duran eser, okuyan kişi için oldukça bilgilendirici. Okuduğunuz için teşekkürler. Benim puanım 8/10.
Yalanın Siyaseti
Yalanın SiyasetiYalın Alpay · Destek Yayınları · 2017921 okunma