Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Söğüt Dergisi

Söğüt - Sayı 26 (Mart-Nisan 2024) yazarı
Yazar
Dergi
Derleyen
9.6/10
52 Kişi
267
Okunma
57
Beğeni
2.573
Görüntülenme

Hakkında

Ötüken Neşriyat tarafından iki ayda bir yayınlanan Türk edebiyatı dergisidir. 2687-6523 ISSN kodu ile yayınlanır.
Tam adı:
ISSN: 2687-6523
Unvan:
Türk Edebiyatı Dergisi
Doğum:
1 Ocak 2020

Okurlar

57 okur beğendi.
267 okur okudu.
3 okur okuyor.
47 okur okuyacak.
1 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Reklam
"yok yere hayâl kurduruyorsun ey hayat sen adama"
Sayfa 104 - Mehmet ŞamilKitabı okudu
"bilirim bir sen sormazsın ben de yalnız sana söylerim"
Sayfa 20 - Fatma AksuKitabı okudu
"Dağılmak toplanmanın kaderinde vardı belki de."
Sayfa 7 - Cengizhan OrakçıKitabı okudu
"Açılır mı dersin kapısı anahtarı yitik aşkın"
Sayfa 34 - Mehmet S. FidancıKitabı okudu
Reklam
Entelektüellerimizin ve edebiyatçılarımızın Dede Korkut kitabına olan ilgisizliği neden? "Yanlışlık bizde. Örneğin; "Zenginden alıp, fakire veren destan kahramanı kim? diye sorsanız, pek çok kişi hemen Robin Hood'u hatırlayacak ve onun adını verecektir. Oysaki bizim kültür tabanımızda bu rolü üstlenmiş kişinin Köroğlu olduğu pek çok kişinin aklına gelmeyecektir. Yalancılığının sembolü olarak Pinokyo'yu; aşkın muhteşem anlatısı olarak Romeo ve Jüliet'i pek çok Türk genci bilmekte ve bu bilgi ile kendisini okur-yazar kabul etmektedir. Diğer taraftan Dede Korkut Kitabı'ndaki Yalancı Oğlu Yaltacuk kimsenin aklına gelmiyor veya Deli Dumrul için canını vermeye hazır olan Dumrul'un eşinin aşkı kimse tarafından hatırlanmıyor. Dahası, İzmir gibi bir kentte 'Homeros Vadisi' kuran büyükşehir belediye başkanları Türk kültürünün anıt eseri Dede Korkut kitabından esinlenerek bir 'Oğuz Yurdu' adı altında bir piknik alanı kurmayı hayal edemiyorlar. Bornova meydanına 'Amazon Kadın' heykelini dikenler, Konak Meydanına Selcan Hatun veya Banu Çiçek heykeli dikmeyi düşünemiyorlar. Bu eziklik psikolojisi hem kent yöneticilerinde mevcut hem de sanatçılarımızda."
Söğüt - Sayı 1 (Ocak-Şubat 2020)
Söğüt - Sayı 1 (Ocak-Şubat 2020)
Yalnız değilmişim
"Biri bana doksan dokuz kere yalan söylese, yüzüncü kez inanmayı isterim." Ömer Lütfi Mete bu mottoyla ilan ediyor insandan asla umut kesmeyeceğini. Ne yaptıysa ne ortaya koyduysa hep sahip olduğu umudun ekmeğidir. Çünkü onun nezdinde inanmak demek iflahsız bir umut ve ilahî bir azim demek.
Söğüt Dergisi
Söğüt Dergisi
Söğüt Dergisi
Biri 1969 yılında Nevzat Kösoğlu'nun "Peyami Turan" müstear ismiyle yazdığı ve Söğüt Dergisi'nin son sayısında yayımlanan yazısından. Diğeri Nevzat Kösoğlu'nun Türk Milliyetçiliği ve Osmanlı kitabından... Kavramlardaki anlam değişmesinin etkisi! Günümüzde tevekkül deyince...🤔🤔
Söğüt - Sayı 1 (Ocak-Şubat 2020)
Söğüt - Sayı 1 (Ocak-Şubat 2020)

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
207 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
Söğüt / Türk Edebiyatı dergisi. Mart-Nisan 2020 2. sayı Vefatının 100. Yılında yeni Türk hikayeciliğinin büyük ustası Ömer Seyfettin'i yad eden dosya dergide önemli bir yer işgal ediyor. Ömer Seyfettin ile ilgili olarak yapılan 2 röportaj Ömer Seyfettin hakkında bilgi veriyor, ancak dergide belki de en büyük eksiklik Ömer Seyfettin'in tam bir kronolojisinin hazırlanmamış olmasıdır. Ömer Seyfettin'in "korkma sen Türksün" ve Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal marşı'mızı "Korkma" ile başlatması arasında kurulan bağ düşündürücüdür. Dergi de edebiyatın değişik alanlarından seçme eserlere yer verilmiştir. 200 sayfayı aşan içerik dergi okuyucusunun dikkatinin dağılmasına neden olmaktadır. İsmet Özel ile ilgili yazı ile Ankara ile ilgili yazılmış olan yazı belki başka bir sayıda daha güzel bir şekilde değerlendirilebilir di. Eserlerde özellikle Söğüt dergisine yapılan atıflarda, okuyucuda tebessüme neden olmaktadır. Türk edebiyatının söğüdü olmak amacıyla yola çıkan ekibe başarılar diliyoruz.
Söğüt - Sayı 2 (Mart-Nisan 2020)
Söğüt - Sayı 2 (Mart-Nisan 2020)Söğüt Dergisi · Ötüken Neşriyat · 202021 okunma
Reklam
203 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Söğüt Dergisi/ Sayı 12. Kasım- Aralık 2021 Türk Edebiyatı Dergisi. Sinan Terzi'nin, Genel Yayın Yönetmenliğinde, Ötüken Neşriyat ın dergisi olan Söğüt, bu sayısında da sade kapağı ile dikkat çekmektedir. Aralık ayında doğan, Cengiz Aytmatov ise bu sayının dosya konusudur. "Bir insan için en zor şey, her gün insan kalabilmektir" diyen, Cengiz Aytmatov yalnızca Kırgızistan için değil, Türk dünyasının ulaşılmaz yazarlarından birisidir. Derginin 1/3 sayfası dosya konusuna ayrılmış, Cengiz Aytmatov ile ilgili alanında uzman kişilerle yapılan röportajlar ve onun eserleri üzerinden tanıtımı yapılarak bir vefa örneği ortaya konmuştur. Bir Türk Edebiyatı dergisi olan Söğüt, her sayısı gibi, farklı alanlarda denemeler, hikayeler, röportajlar ve şiirlere yer vererek, okuyucuyu edebi bir serüvene çıkartmaya çalışmaktadır. Okuyucusunun çok olması dileğiyle... #Kitapşuuruinsanlıkşuurudur.
Söğüt - Sayı 12  (Kasım-Aralık 2021)
Söğüt - Sayı 12  (Kasım-Aralık 2021)Söğüt Dergisi · Ötüken Neşriyat · 202114 okunma
153 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Söğüt / Sayı 11. Eylül- Ekim 2021. Türk Edebiyatı Dergisi. Kapağında Tarık Buğra'nın, "özlenen baharlar vardır. Soyca, sopça, ümmetçe özlenen baharlar... Sözü ile derginin bu sayısının dosya konusunun, Tarık Buğra olduğu hemen belli olmaktadır. Söğüt dergisi kapağıyla kağıt kalitesi ile sayfa düzeni ile tam bir edebiyat dergisidir. Okurken zevk alıyorsunuz. Dosya konusu ile ilgili 4 tane yazı ve Tarık Buğra'nın eşi Hatice Bilen Buğra ile yapılan bir röportaj, derginin ilk sayfalarında sizi karşılamaktadır. 7 adet deneme, 4 adet inceleme, 8 adet hikaye, 1 adet röportaj, 2 söyleşi ve 10 şiir ile dergi bu sayısını tamamlamaktadır. Hikayelerin seçiminde o kadar titiz davranmış ki, okunan hikayelerden mutlaka etkileniyorsunuz. Okuyucusunun bol olması dileğiyle... #Kitapşuuruinsanlıkşuurudur.
Söğüt - Sayı 11 (Eylül-Ekim 2021)
Söğüt - Sayı 11 (Eylül-Ekim 2021)Söğüt Dergisi · Söğüt · 20219 okunma