Ömer Faruk Korkmaz

Tefekkürden Teyakkuza yazarı
Yazar
Çevirmen
9.6/10
129 Kişi
586
Okunma
196
Beğeni
7,2bin
Görüntülenme

Hakkında

1989 yılında Trabzon’un Of ilçesinde doğdu. Kavakpınar Kur’an Kursu’nda hafızlık eğitimini tamamladı. Beş yıllık temel medrese eğitiminin ardından fıkıh ve usul alanında ihtisas yaptı. Bu süre zarfında muhtelif hocalardan hadis, kelam, mantık, münazara gibi ilimlerde de dersler aldı. İsmailağa İslâmi Meseleleri Danışma Hattında bir buçuk yıl kadar vazife yaptıktan sonra medrese müderrisliği ile görevlendirildi. Beş yıl vazife yaptığı İlim Araştırma Vakfı’nda Molla Hüsrev’in Usul’e dair yazdığı Mir’âtu’l-Usûl isimli eserini ve İbrahim el-Halebî’nin Mülteka’l-Ebhur isimli eserini okuttu. Halen İsmailağa İhtisas Medresesi’nde müderrislik yapan Ömer Faruk Korkmaz, Mezâhib ve Kelam literatürü, Müşkilu’l-Hadîs, Güncel Kelâmî Meseleler, Dinler tarihi derslerine girmektedir. Dirâyet isminde ilmî bir mecmuanın genel yayın yönetmenliğini yapan Korkmaz, aynı zamanda İsmailağa Dergisi’nin yayın kurulunda da bulunmaktadır. Yazdığı yazılar halen Dirâyet, İsmailağa, Lalegül, Hüküm gibi mecmualarda yayınlanmaktadır. Bunun dışında Arapça telif ve tahkik çalışmaları da vardır. Evli olan Korkmaz iki çocuk babasıdır. Çalışmalarından bazıları şunlardır: – Sünnetin Hücciyyeti – Muhkem Kapının Sağlam Kulpu: Ehl-i Sünnet ve Cemaat – Kur’an Bize Yeter Söylemine Kur’ân-ı Kerîm’den Cevaplar – Mucize: Determinizm’in Reddi, Mucize İnkârcısı Materyalistlerin ve Modernistlerin Şüphelerine Cevaplar – İctihad Kavramı ve Fıkhî İhtilaflar – Güncel Meselelere Fetvalar (2 Cild) – Güneşin Doğması Uğruna Batan Bir Güneş: Şehid Bayram Hoca – Modern Çağda Şuurlu Mü’min Olmak – Tefekkürden Teyakkuza – Muvazzah Şemail Tercümesi – Sellü’l-Hüsâmi’l-Hindî (Tahkik) – Telâzümü’ş-Şerîa ve’t-Tarîka (Tahkik) – Dav’u’l-Me’âlî (Tahkik) – Medâricu’l-Vusûl İlâ İlmi’l-Usûl -Mirât Üzerine Ankaravî Haşiyesi- (Tahkik) – el-Akâidu’l-Münciye mine’l-Bida‘i’l-Mürdiye- Arapça Güncel Kelam Kitabı (Telif)
Unvan:
Hafız
Doğum:
Of, Trabzon, Türkiye, 1989

Okurlar

196 okur beğendi.
586 okur okudu.
56 okur okuyor.
495 okur okuyacak.
16 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Niçin Tüm Peygamberler Ortadoğu'dan Gönderilmiş?
Bu soru aslında kendi bünyesinde bir temel kabulü barındırıyor. O da şudur: Sanki biz bütün gönderilen peygamberleri biliyor ve tanıyoruz. Ve insanlık tarihi boyunca Allah'ın hangi yöreye ve kavme hangi peygamberleri gönderdiğinden haberdârız. Oysa biz bugün sadece Kur'ân'da bahsedilen peygamberlerden haberdarız. Onların dışında gönderilmiş olan bir rivayete göre yüz yirmi dört bin (181) en doğru görüşe göre ise (182) sayılarını sadece Allah'ın bildiği kadar çok peygamber gönderildiğini biliyoruz. Bu peygamberlerin ise hangi yörelere ve kavimlere gönderildiğine dair elimizde hiçbir bilgi yok. Kur'ân-ı Kerîm bu konuda bizlere "Her topluluk için bir yol gösterici vardır "(183) , "Her millet için mutlaka bir uyarıcı (peygamber) bulunmuştur."(184) gibi ayetlerle umumi manada bir bilgi vermektedir. Buna göre tarihte yaşamış olan ve toplum olma hüviyetini kazanan her kesime bir peygamber gönderilmiştir. Fakat bu peygamberlerin tamamının isimleri ve haberleri bizlere aktarılmamıştır. "Andolsun, senden önce de peygamberler gönderdik. Onlardan sana kıssalarını anlattığımız kimseler de var, durumlarını sana bildirmediğimiz kimseler de var. (185) âyet-i kerimesi de bu gerçeğe dikkat çekmektedir. O halde sorunun üzerine bina edildiği mantık çökmüş olmaktadır. Demek ki tüm peygamberlerin orta doğudan gönderildiği iddiası temelsiz bir iddiadır.
(181) Hakim, el-Müstedrek, No: 2/288, No: 3039. (182) taet-Teftazâni. Mes'ûd b. Ömer, Serhu'l-Akaid, Thk: Ali Kemal, Daru lhyai't-Türasi'l-Arabi, Beyrut, s. 128. (183) Ra'd, 7. (184) Fåtır,24. (185) Mümin, 78, Ayrıca benze
Reklam
Kızlarının kadife sesleriyle övünmeyi maharet sayan zamane anneleri, diploma her şeyden önce gelir diye düşünen zamane babaları; kızını Allah'a iyi bir kul olarak yetiştirebilmeyi öncelikli hedef edinecek yerde, mahremiyet hükümlerini kariyer yalanına kurban eden çağın ebeveynleri bizi temsil edemez. Bizi ancak ne bir yiyeceğin ne de bir içeceğin olmadığı hicazda kocası İbrahim onu Kabe'nin avlusuna bırakıp giderken "Bizi buraya bırakmanı sana Allah mı emretti" sorusuna karşı "evet" cevabını alınca "öyleyse gidebilirsin. O bizi asla zayi etmez" teslimiyetindeki Hz. Hacer ruhlu İslam kadınları temsil edebilir. Bizi sadece ve sadece, saçının bir telini bile namahremin görmesini ölüme denk sayacak derecede iffetine düşkün olan İslam kadınları temsil edebilir.
İslam'a göre kadın bir medrese idi. İyi yetiştirilip topluma kazandırıldığında ardı sıra tertemiz ırkları eğitebilecek koca bir medrese...
Çağdaşlık ifadesi kadar hadsiz ve içi doldurulmamış boş bir ifade yoktur! Çünkü kelime anlamı itibariyle muasır, aynı çağda yaşayan insan demektir. Ben seninle aynı çağda yaşıyorsam beni çağın dışına iten şey nedir? Niye ben çağın dışında kalıyorum?
Kitaplarıyla olduğunda tüm dünyayı unutan İbn Şihab ez- Zühriler gibi "oluncaya" dek okuyacaksın !
Sayfa 228 - aynı sayfada geçmekte olan 'yolda giderken vakit kaybetmemek için kitap mutala ettiği esnada çukura düşüp ölen alimler 'dikkatimi çok celbetti ..bu aşk nasıl bir Aşk ?Kitabı okudu
Reklam
Açıklandı
Selamün Aleyküm. Aranızdan bir kişiye ufak bir hediye göndermek istiyorum. İsteğiniz seti yoruma yazmanız kâfidir :) 1-
Bir Yobazın Günlüğü
Bir Yobazın Günlüğü
-
Hamza
Hamza
-
Ölü Bir Yazarın Anlattıkları
Ölü Bir Yazarın Anlattıkları
2-
Ebu Cehil Çağında Muhammedi Kız Olmak
Ebu Cehil Çağında Muhammedi Kız Olmak
-
Hanımefendi! Tesettür Ederim...
Hanımefendi! Tesettür Ederim...
-
Tesettür-i Şer'î
Tesettür-i Şer'î
3-
Muhammed Emin Yıldırım
Muhammed Emin Yıldırım
"Ahlâk Seti" '21.04. 2024' yani pazar günü açıklayacağım inşallah 🌷
Herkese selamün aleyküm, Aşağıda yer alan eserlerden birini aranızdan iki kişiye hediye etmek istiyorum. Yorum yapmanız kâfidir. Herkesler için hayırlı olsun şimdiden :) *
Tasavvuf Risaleleri
Tasavvuf Risaleleri
*
Kur'an ve Sünnete Göre Ehl-i Kitab
Kur'an ve Sünnete Göre Ehl-i Kitab
*
Ebu Cehil Çağında Muhammedi Kız Olmak
Ebu Cehil Çağında Muhammedi Kız Olmak
*
Sohbetlerle Hac ve Umre
Sohbetlerle Hac ve Umre
*
Mutlu Yuva
Mutlu Yuva
*
Büyük Alim Olmanın Yolu
Büyük Alim Olmanın Yolu
*
Dünya Bir Gelindir
Dünya Bir Gelindir
*
Deli Gömleği
Deli Gömleği
*
Doğmuşlar
Doğmuşlar
Açıklanma Tarihi: 20.10.2023

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
95 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
Ehli Sünnet ve Cemaat” kavramı bizler için, son nefesimize dek yaşamakla memur olduğumuz istikamet anlamını taşımalıdır. Zira Cenabı Hakk'ın hidayet üzere olmanın ölçüsü olarak tayin ettiği sahabe imanına erişebilmenin yegâne yolu budur. Toprak bütünlüğümüze, vatanımıza ve her türlü mukaddesatımıza yönelik yapılabilecek fiili işgallerden daha tehlikelisi aynı mihrakların yürüttüğü zihnî işgallerdir. Zira, zihnen işgal edilmiş Müslüman’ın fiilen hür kalmış olması dişleri sökülmüş, tırnakları çekilmiş bir aslanın hayat sürüyor olmasından farksızdır. Her ikisi de asli özelliklerini yitirdikleri için bir anlam ifade etmezler. Elinizdeki bu eser istismar ve tahrif hareketlerinin muhtelif çarpıtmalarla içini boşaltıp bambaşka bir surete sokmaya çalıştıkları "Ehli Sünnet ve Cemaat" kavramının ne anlama geldiğine vurgu yapmaktadır. Ayrıca modern zamanda yaşayan bir Müslüman’ın, yaşadığı çağda tezahür eden hadiselere müstakimce bakabilmesine mütevazi bir katkı olabilme gayretini gütmektedir.
Ehli Sünnet ve Cemaat
Ehli Sünnet ve CemaatÖmer Faruk Korkmaz · Dirayet Yayınları · 201969 okunma
132 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Ahir zamanın en güzel örnek eserlerinden biri
Ebu Cehil Çağında Muhammedi Kız Olmak
Ebu Cehil Çağında Muhammedi Kız Olmak
Okuduğum kadınlara yönelik İslam’daki yerini gösteren en güzel eserlerden biri. Kalemine yüreğine sana bu ilhamı aşkı veren Rabbime hamd olsun hocam. Kitaptan okadar çok alıntı paylaşmak istiyorum ki bir okadar yerlerin altını kalbe ve kitaba çizildi çünkü. #kitapdanalıntı Zira senden var olacak toplum.. sen , cemiyetin kalbi iffetimizin baş sembolüsün. Mahremiyet bir şehirse sen istiklalini simgeleyen muhkem kalesisin. Kadınlığın izzetini ayaklar altına alan seküler konuşmalara feminist yönetilimlere ahlak yoksunu ekranlara bataklığa dönüşmüş gazete sayfalarına karşı Hz. Fatıma’ca duruşumuzu sen temsil edeceksin. Bu çağın sen gibi Muhammedi kızlara ihtiyacı var !
Ebu Cehil Çağında Muhammedi Kız Olmak
Ebu Cehil Çağında Muhammedi Kız OlmakÖmer Faruk Korkmaz · Dirayet Yayınları · 068 okunma
Reklam
342 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
40 günde okudu
Elinizdeki eser ateist ve deist çevrelerin medya yoluyla gündemde tutmaya çalıştıkları, kendilerince müslümanları köşeye sıkıştırmak için özenle yaymaya çalıştıkları şüphelere cevap vermek maksadıyla hazırlandı. Özellikle genç jenerasyonun bu yayınlardan etkilenerek veya okul ortamlarında tartıştıktan sonra gerek telefon yoluyla ve gerekse internet ortamlarında sordukları soruların hasbelkader sade bir dille izah etmeye çalıştık. Hemen ifade edelim ki kitabımız "teknik" bir kitap değil. Zira kitap ile hedeflenen fayda, gençlerimize bu popüler soruların birçoğunun kendi içinde tutarsız olduğunu, bir kısmının uydurma hikayelere dayandığını, bazılarının üstün körü ortaya atılmış sorular olduklarını ispat edebilmektir. Kitapta yer alan meselelerin izahında soruların mantıksız boyutlarına dikkat çekmemizin ve basit misallerle anlatmamızın oturup konuştuğumuz gençler üzerinde daha çok sonuç verdiğini tecrübe ettik . Bu sebeplede kitapta daha çok bu üslubu takip etmeye çalıştık. Rabbimizden niyazımız, çalışmamızı rızasına muvâfık, dünya ve ahiret saadetimize vesile kılmasıdır.
Sorun Kalmasın
Sorun KalmasınÖmer Faruk Korkmaz · Dirayet Yayınları · 2022136 okunma