Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Mete Aksoy

Savaşçının Dokuz İlkesi yazarı
Yazar
9.4/10
26 Kişi
83
Okunma
17
Beğeni
1.552
Görüntülenme

Hakkında

Unvan:
Yazar

Okurlar

17 okur beğendi.
83 okur okudu.
2 okur okuyor.
50 okur okuyacak.
2 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
"Harpçi her vakit silah taşıyan kimsedir; o düşmanı vurur ve zafer kazanır."
Reklam
Tahsin Berkman
Dünya harp tarihinde savunmayla kazanılmış tek bir zafer yoktur
Sayfa 63 - Historia
"Düşman kaçarsa, onu ölçülü takip et, pek uzaklara gitme; eğer düşman geri dönerse, sonra kaçamazsın. Düşman ümitsizliğe düşerse, ölümü göze alır; ölümü göze alan kimse, çok şiddetle karşı koyar. Ey oğul, böyle durumlarda kendini iyi koru; kendini koru yahut her şeyi göze al." (Kutadgu Bilig)
"Hatalar kuralı şöyle der: Bir bileşenin ne kadar çok ögesi varsa, o bileşende o kadar çok hata olur. (...) Kim eklerse, eksiltir."
Sayfa 294Kitabı okudu
İTTİHATÇILAR... Şimdi romantik ittihatçılar diye takılıyorum kardeşlerime ama romantik kavramını da insanlar bilmiyor. Hakan Boz kardeşimle şimdi telefonda konuştuk, o da bu durumdan bahsetti. Daha önce bu konuda bir yazı yazdım ama tekrar söyleyelim: Romantizm edebî, sanatsal ve felsefî bir akımdır. İnsanın kahramanlığını, irade gücünü, asaletini ve şartların üzerinde olduğunu ileri sürer. Viktor Hugo önemli bir romantiktir mesela. Nietzche bile "üstün insan" kavramıyla romantik sayılabilir. Kahramanlar şaheserini yazan ünlü filozof Thomas Carlyle de romantiktir. Amerikalıların Nietzche'si sayılabilecek Ralph Waldo Emerson da romantiktir. Ünlü İslam düşünürü Muhammed İkbal de romantiktir. İttihatçılar da insanın gücü ve asaleti manasında romantikti. İttihatçılar gerçekçi değildi manasında değil. Gerçekçiler miydi peki? Bunun üzerinde ciddi bir makale yazacağım daha sonra. Burası için değil, ciddi bir yayın için. Ama şunu söyleyeyim: İttihatçılar gerçekçi olsalar da olmasalar da romantizmin sağladığı manevi gücü kullanmak zorundaydılar çünkü ellerinde ekonomik ve teknik manada ciddi silahları yoktu. Bu manada harikalar da yarattılar.
Mete Aksoy
Mete Aksoy

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
437 syf.
10/10 puan verdi
Hayat bazen bir savaştan ibarettir. İnsanın hayatla mücadelesi hiçbir zaman bitmez. Bu mücadele her insanın savaşçı unvanını almasına neden olur. Kimileri savaşçı yönlerinin bilincinde değildirler. Yapmış oldukları mücadeleyi içgüdüsel tepkilerle yaptıklarını düşünürler. Peki pençelerimizin yani savaşçı yönlerimizin bilincine nasıl varacağız Tabii ki her zaman olduğu gibi okuyarak... Mete Aksoy hiç şüphesiz ki bu konuda bir baş yapıt vücuda getirmiş. Savaşçının dokuz ilkesinin uygulanabilirliği defalarca yazılanlarla kanıtlanmış. Sıkı bir çalışmanın ve üstün bir tecrübenin ürünü olduğuna şüphe yok. Her savaşçı=insan tarafından okunmalı.
Savaşçının Dokuz İlkesi
Savaşçının Dokuz İlkesiMete Aksoy · Historia Kitap · 201783 okunma
437 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
Savaşcının dokuz ilkesi
Savaşçının 9 ilkesi tarihi savaş ve komutanların günümüz küresel sermaye patronlarıyla aynı savaş stratejilerini kullandıklarını karşılaştırarak ve harmanlayarak toplamda 9 ilkede sunmuş. Buradan kendi yaşam savaşımızdada başarılı olmak için 9 ilkeyi yiğitlik yapmadan profesyonelce benimsememiz için mesajlar veriyor. Kitab okunurken 9 ilkeyi anlamak için biraz savaşçı gözüyle okunması gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta yaşam savaşı veriyoruz. Bence kitap okunmaya değer bir kitap olmuş. Başarılı bir savaşcı olmak isteyen herkesin eksiklerini görmede yardımcı olacaktır. Teşekkür ederim Mete AKSOY
Savaşçının Dokuz İlkesi
Savaşçının Dokuz İlkesiMete Aksoy · Historia Kitap · 201783 okunma
437 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
4 günde okudu
Bunca farklı olguyu bu derece sadelikle aktarmak ciddi birikim ve deneyim gerektiren bir marifet. Hakeza bu birikim ve deneyime sahip olmak tek başına bu kadar iyi bir aktarıcı ve anlatıcı olmayı mümkün kılamaz. Gerçekten dahi olup olmadığına okuru karar verecek elbet. Bununla birlikte yazdığı kitabın çok geniş bir sahaya hitap ettiği ve alanında farklı bir eser olduğu kesin. İşbu satırların sahibi olarak ise dehasının basitlik prensibinin muazzam bir uygulayıcısı olmasından kaynaklandığını düşünüyorum. 21. yüzyılın henüz başlarında olduğumuz şu günlerde, insanların hayatlarının her alanında bir savaş içerisinde olduğu aşikar. Sadece savaş ve iş dünyası alanında değil; aile, arkadaşlar, akrabalar vd. ile iletişimde, hayatın her aşamasında ayakta kalabilmek ve önde yürümek adına bu prensiplerin öğrenilmesi gerektiği görüşündeyim. Bu anlamıyla da kitabın bir kişisel gelişimden ziyade, ciddi bir felsefeyi okuruna empoze etme vaadi olduğunu düşünüyorum. Açıkçası bu noktada da arka kapakta belirtildiği üzere yazarın ciddi bir zihinsel güç gösterisi sunduğuna şahit oldum. Bütün bu anlattıklarımın ışığında "benimle ne ilgisi olabilir ki", diyebilecek insanların dahi muhakkak okuması gereken bir kitap olduğunu söyleyebilirim.
Savaşçının Dokuz İlkesi
Savaşçının Dokuz İlkesiMete Aksoy · Historia Kitap · 201783 okunma