Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

8.0/10
1 Kişi
22
Okunma
2
Beğeni
260
Görüntülenme

Hakkında

Duncan Madsen Pirie, İngiliz bir araştırmacı ve yazardır. 1978'den beri faaliyette olan bir İngiliz neoliberal düşünce kuruluşu Adam Smith Enstitüsü'nün kurucu ortağı ve şu anki Başkanıdır.
Tam adı:
Duncan Madsen Pirie
Unvan:
Araştırmacı, Yazar
Doğum:
Kingston upon Hull, Birleşik Krallık, 24 Ağustos 1940

Okurlar

2 okur beğendi.
22 okur okudu.
2 okur okuyor.
22 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Sorgulanmamış bir hayat, yaşanmaya değer değildir.
Sayfa 55 - SokratesKitabı okuyor
Servet yerine cesarete, gelenek yerine doğaya, hırs yerine akla sığınırım.
Sayfa 51 - DiyojenKitabı okuyor
Reklam
Bir şeyi kaybettiğinizde “Elimden gitti” demeyin. “Ben onu sahibine iade ettim” deyin. Çünkü o size ait olsaydı var olduğunuz andan itibaren ona sahip olurdunuz.
Sayfa 47 - ZenonKitabı okuyor
Arthur Koestler
Hikayenin sonu iyi bağlandığında çekilen çileler unutulur.
Sayfa 363 - Güney KitapKitabı okudu
Asıl cahillik bilgisizlikten değil, bilgiyi reddetmekten kaynaklanır. - Karl Popper
Sayfa 359 - Güney Kitap, 2.Baskı, Karl PopperKitabı okudu
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
409 syf.
9/10 puan verdi
·
28 günde okudu
Öncelikle kitapta yer alan filozoflar gerçekten değerli ve önemli isimlerdir. Sonuçta yazarımız
Madsen Pirie
Madsen Pirie
kendine göre belirlediği 100 filozofu ele almıştır. Kitapta her dönemden filozofa rastlamak mümkün. Ancak keşke İslam Felsefesinden de bir kişi ekleseymiş. Mesela Tasavvuf Felsefecilerinden olabilirdi. Mevlana, Şems, Yunus Emre gibi. Onun dışında kitaptaki filozofların kısa anlatılması başlangıç için yine harika bir kitap niteliğini almış.
Dünyaya Yön Veren En Etkin 100 Filozof
Dünyaya Yön Veren En Etkin 100 FilozofMadsen Pirie · Güney Kitap · 020 okunma
409 syf.
·
Puan vermedi
·
5 günde okudu
felsefeye başlanmak üzere bir yolculuğa çıkıldığında etrafta çeşit çeşit materyal bulabiliriz. Doğrusu ülke şartları ve diğer açılardan bakıldığında hem ekonomik olarak hem de zaman olarak kısıtlı bir yarış içerisindeyiz. İşte bu yüzden "nitelikli bir seçici" olmak işe yarar. Peki bu eser okunmaya değer mi? Felsefe tarihindeki en önemli filozofları anlatan bu eser (tabi "önemli" kısmı yazarın kendi fikri) Thales'ten Sartre'ye kadar uzanan bir listeye sahip. Filozofun isminden sonra temel bilgilerinin ve söylediği önemli bir söz, ideolojinin bir de fotoğrafının bulunduğu ilk sayfadan sonra iki sayfa hayati ve bazı ideolojilerini anlatmış. Bunu her filozof için yapması gerçekten güzel fakat bilgiler zaten bilinen daha çok Vikipedi okuyormuş hissi veren bir eser olmuş. Bilgiler gerçekten çok az ve sadece genel kültür olsun, bir fikrim oluşsun tarzında bir katkı olabilir. Yine de akıcı bir tarza sahip ve okunabilir, felsefeye sıfırdan başlanmak için bu eser gerekir mi? Bence hayır. Okumadan da olur diyebiliriz. Bunun yerine çeşitli alternatif eserler ve materyaller bulunmakta. "sözcükler bilge insanların araçlarıdır."
Dünyaya Yön Veren En Etkin 100 Filozof
Dünyaya Yön Veren En Etkin 100 FilozofMadsen Pirie · Güney Kitap · 020 okunma
409 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
youtu.be/uOUvEw7mWkE Diyojen : servet yerine cesarete ,gelenek yerine doğaya ,hırs yerine akla sığınırım. Sinoplu diojen, eski püskü kıyafetler giymiş,sıradan yemekler yemiş ve her türlü lüksden kaçınmıştır, eve gereksinimi olmadığını düşündüğü için bir fiçının içinde yaşamış ve bir çocuğun eliyle su içdiğini görünce tahta kasesini gereksiz bir lüks olarak görüp çöpe atmıştır.Büyük iskender kendisini ziyaret ettiğinde diyojeni güneşlenirken bulmuş ve kendisi için yapabileceği bir şey olup olmadığını sormuştur,diojen bunun üzerine gölge etme başka ihsan istemem demiştir.büyük İskender’in eğer iskender olmasaydım diojen olmak isterdim dediği iddia edilir.
Dünyaya Yön Veren En Etkin 100 Filozof
Dünyaya Yön Veren En Etkin 100 FilozofMadsen Pirie · Güney Kitap · 020 okunma