Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Heigo Sakaguçi

Kiraz Çiçeklerinin Altında yazarı
Yazar
0.0/10
0 Kişi
429
Okunma
9
Beğeni
952
Görüntülenme

Heigo Sakaguçi Gönderileri

Heigo Sakaguçi kitaplarını, Heigo Sakaguçi sözleri ve alıntılarını, Heigo Sakaguçi yazarlarını, Heigo Sakaguçi yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Geleceğe dair yaşama isteğini arttıracak hiçbir umudu yoktu.
Düşünmem gereken bir şey yok. Tek yol, her şeyi doğal işleyişine bırakmak.
Reklam
"İhtiyaç icadın anasıdır" derler. İhtiyacın karşılanmasını talep eden bu ruha Japonya'da 'miskinlik ruhu' denir ve kanaatkarlık erdem olarak görülür. "Gideceğin yol 5-10 km ise yürü" derler. Beşinci veya altıncı kata çıkmak için asansöre binenlere "miskinin önde gideni" derler. "Makinelere güvenip çalışma ruhunu kaybetmek ülkenin çöküşü olur," derler. Her şey tepetaklak olmuş. Lakin gerçekler bizi hak ettiğimiz bir noktaya getirdi. Bedensel emeğe dayanıp kanaatkarlık ruhuna güvenmek suretiyle bugün ülkemizin mahvoluşundaki kara talihi biz davet etmedik mi?
Sayfa 129
"İhtiyaç icadın anasıdır," denir. Yoksulluğa ve sıkıntılara tahammül etmeyerek ihtiyaçlarımızın peşine düşünce icatlar gerçekleşir, kültürler oluşur ve ilerleme sağlanır. Japon askeri kanaatkardır ve kullanışlı makinelere özlem duymaz. Bedeninin çektiği çileye katlandığı için göklere çıkartılır. Dolayısıyla silahları geliştirilmemiştir ve esasen savaş stratejisinin temeli de eksik olunca bugünkü korkunç yenilgiye uğramış olduk. Bu durum sadece askerlerle sınırlı değildir. Japon ruhunun kendisi kanaatkarlık ruhu olmuştur. Değişim arzulanmaz, ilerleme arzulanmaz. Hep geçmişe dönül derin bir saygı ve hayranlık hissedilir ve nadiren ortaya çıkan ilerici ruh da bu kanaatkar tepki ruhunun bir darbesine maruz kalarak her seferinde geri çekilmek zorunda kalır.
Sayfa 128
Savaş sonrası bizler her türlü özgürlüğe kavuştuk. Ama insanlar her türlü özgürlüğe sahip olduklarında akıl erdiremedikleri sınırlamalar bulunduğunun ve özgür olmadıklarının farkına varırlar. İnsanoğlunun sonsuz bir özgürlüğe sahip olması mümkün değildir. Çünkü insanlar yaşar ama ölmek zorundadırlar ve düşünmeyi bırakamazlar. Siyasi reformlar bir günde gerçekleşir ama insanın değişimi öyle kolay olmaz. Uzun zaman önce Antik Yunan'da keşfedilen toplumsal yapılanma için ilk adımın atıldığı günden bu yana insanlar ne kadar değişim gösterdi acaba?
Sayfa 121
Reklam
İnsanoğlu değişmedi. İnsanoğlu aslında böyle bir varlıktır.
Sayfa 112
Kendine güvenmek kendine başına sahip olunan bir şey değil de başkaları tarafından yaratılan bir şeydir. Kişi, başkalarının takdirine bağlı olarak kendi potansiyelini keşfedebilir. Bu şekilde keşfedilen güç, kendine güven haline dönüşür.
Sayfa 35
Çünkü adam artık yalnızlıktan korkmak zorunda değildi. Zaten adamın kendisi yalnızlıktı.
Sayfa 25
Yüreği ise tembel bir kuş gibiydi. O, sonsuzlukta dümdüz uçmayı aklının ucundan bile geçirmemişti.
Sayfa 20
588 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.