Emma Marriott

Bir Nefeste Dünya Tarihi yazarı
Yazar
6.8/10
264 Kişi
974
Okunma
10
Beğeni
3.167
Görüntülenme

Hakkında

Emma Marriott bir yazar ve editördür. Warwick Üniversitesi'nden modern tarih diploması alan Emma, ​​yayıncılık kariyerine Pan Macmillan için kurum içi editör olarak çalışarak başladı. Orada popüler tarih ve biyografiden eğlence, yaşam tarzı ve film kitaplarına kadar çeşitli kurgusal olmayan kitapları yönetti. O zamandan beri, büyük yayıncılar için çoğu popüler tarih ve eğlence başlıkları olan ondan fazla kurgu olmayan kitap yazmaya devam etti. Ayrıca önemli isimler için hayalet tarafından yazılmış kitapları var. En son yayınları, Downton Abbey: The Official Companion (Başlık 2019) ve Yaşasın Kraliçeler (HarperCollins 2019). Uganda'da doğan Emma Londra'nın merkezinde büyüdü ve halen kocası ve üç çocuğuyla Bedfordshire'da yaşıyor. Çalışmalarının yanı sıra çeşitli yerel müzik ve edebiyat etkinliklerinde de yardımcı oluyor.
Unvan:
İngiliz yazar ve editör
Doğum:
Uganda

Okurlar

10 okur beğendi.
974 okur okudu.
42 okur okuyor.
460 okur okuyacak.
33 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Olmek'in odak noktası büyük törensel siteler gibi görünmektedir. Sitelerdeki oyulmuş devasa taştan kafaların yakınında peribacaları bulunur. Buralarda yöneticilerini anmak için törenler yaptıkları düşünülmektedir. Törensel siteler binlerce kişilik bir nüfusu barındırabilmektedir. En büyüklerinden biri La Venta’dadır. Bölge M.Ö. 400'lere kadar gelişimini sürdürmüş oldukça zengin bir balıkçılar, çiftçiler, tüccarlar ve sanatçılar kolonisini beslemiştir.
alın size kültür!
Avrupalı kaşiflerin Afrika’nın iç bölgelerini keşfinin ardından el değmemiş mineral, değerli maden ve tropik hammadde kaynaklarıyla ilgili bilgilerin gelmesi, sanayileri hammaddeye ihtiyaç duyan Avrupalıların Afrika’ya ilgisinin artmasına neden oldu. Batı, Orta ve Doğu Afrika’da Avrupalılar, Afrikalı uluslarla ve kendi aralarında savaşmaya başladılar. Pek çok Afrika ulusu ve onların liderleri bu Avrupalı saldırganlık dalgasına karşı koydular. Başlarda kimi başarılar elde etseler de Avrupalıların ateşli silahlarının gücü karşısında çaresiz kaldılar.
Sayfa 129Kitabı okudu
Reklam
bilgisayarın nüvesi
Kolomb öncesi Amerika’nın son ve en büyük medeniyeti İnkalardı. İnka teknolojisi oldukça ileriydi. İnkalar, bilgileri depolayıp listeleyebilen “quipu” adında bir alet geliştirmeyi başardılar.
Sayfa 118Kitabı okudu
hak dağılımında oranlar halâ aynı!
Atinalılar, yerel toprak sahiplerinin zalim yönetiminden kaçınmak için dünyanın ilk demokrasisini kurdular(Demokrasi Yunanca “halk yönetimi” anlamına gelen Demokratia kelimesinden türemiştir). Demokraside tüm vatandaşlar eşit haklara sahipti( sokak kadınları, köleler, çocuklar ve yabancılar hariç). Şunu hatırlatmakta yarar var; söz konusu haklara sahip olmayan halkın oranı yüzde 85 ile 90’a tekabül etmektedir.
Etrüskler, planlı bir şehir inşa eden ve kadınların kamu hayatına dahil olmasına izin veren ilk toplumdur.
Bir Nefeste Dünya Tarihi
Bir Nefeste Dünya Tarihi
bu kitabı bir nefeste bitirecek pehlivan bir okur arıyorum 😁😁
Reklam
Hey, cemaat -i muslimin!
Dünya tarihini öğrenmek için sıralı bir şekilde tarih kitaplarını okuyorum. Öncelikle
Bir Nefeste Dünya Tarihi
Bir Nefeste Dünya Tarihi
kitabıni okudum. Ardından da
En Kısa Dünya Tarihi
En Kısa Dünya Tarihi
'ni okudum . Sonra
Kısa Dünya Tarihi
Kısa Dünya Tarihi
ni okudum. Sonra
Kısa Ortadoğu Tarihi
Kısa Ortadoğu Tarihi
ni okuyup bugün bitirdim. Ve şimdi
Eskiçağda Mezopotamya
Eskiçağda Mezopotamya
kitabını okuyorum. Bu kitap bittikten sonra sırayla;
Muharebelerle Kısa Dünya Tarihi
Muharebelerle Kısa Dünya Tarihi
Kısa Türkiye Tarihi
Kısa Türkiye Tarihi
Asya Tarihi
Asya Tarihi
(bunu aslında yarıda bıraktım,)
Kısa Dünya Tarihi
Kısa Dünya Tarihi
Kısa Dünya Tarihi
Kısa Dünya Tarihi
Kısa Dünya Tarihi
Kısa Dünya Tarihi
Avrupa Tarihi
Avrupa Tarihi
Büyük Dünya Tarihi
Büyük Dünya Tarihi
Dünya Savaş Tarihi
Dünya Savaş Tarihi
kitaplarını okuyacağım inşallah.

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
208 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
38 günde okudu
“GÜÇLÜ ORDU ZENGİN ÜLKE!”
Bir nefeste dünya tarihi: bir nefeste entrika, kan, hakimiyet, güç, sömürü okurken bile yoruyor insanı. Anlatım monoton ve sıkıcı. Hızlı trende yolculuk ederken pencereden gözüken manzarada ne denli ayrıntı yakalayabiliyorsak o kadar. Çok özet geçmiş yani. Dünya tarihinin sadece savaşlardan oluştuğunu görmek de bir o kadar canınızı sıkıyor. Bunca ölüm, kitlesel yok oluşlar ve doymayan insan hırsını anlamlandırmak çok zor. Çocukken Avrupa’nın sömürgeci ruhunu ‘ coğrafi keşif’ başarıları olarak öğrenmiş olmamızın da ayrı bir gariplik olduğunu fark ediyor ve bugün ‘süper güç’ olarak tanıdığımız rezil pisliklerin iç yüzlerine tükürmek istiyorsunuz. İnsanlık hep kaybetmiş aslında, ileri dediğimiz gidiş, zamanı saymak dışında pek de işe yaramış görünmüyor. Dünya haritasının kronolojik olarak geçirdiği değişimleri hızlı çekim izlemek istiyorsanız buyrun... ... yıl sürecek olan savaşlar başladı. ... sayıda sivil halk öldü. ... tahttan indi. ... kuruldu. ... yıkıldı. ...vs.
Bir Nefeste Dünya Tarihi
Bir Nefeste Dünya TarihiEmma Marriott · Maya Kitap · 2014881 okunma
208 syf.
9/10 puan verdi
Kitabın adından da anlaşılacağı üzere; bir nefeste okunacak seviyede, M.Ö 3500’den 1945’e kadar kronolojik bir dizilime sahip olan kitap; Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika, Okyanusya, Ortadoğu ve Orta Asya olmak üzere tüm dünyayı bölgelere ayırmış olarak incelemiş. Dünya tarihini merak eden ve bir çırpıda okuyarak birçok bilgiye ulaşmayı hedefleyenler için oldukça vazgeçilmez olacak nitelikte. Kurulan medeniyetler, günümüze kalan kültürel miraslar, yaşamış olan insanlar ve geçmişten bu yana geriye kalan birçok noktaya değinilmekte.
Bir Nefeste Dünya Tarihi
Bir Nefeste Dünya TarihiEmma Marriott · Maya Kitap · 2014881 okunma
208 syf.
·
Puan vermedi
Bildiğiniz üzere tarih, günümüzde neredeyse kişiden kişiye değişebilen bir olgu oldu. İnsanlar kendilerine göre tarih yazmaya başladılar. Kendi ırklarını tanrı konumlarına sokanlardan tutun da doğa üstü güçlerinin olduğunu söyleyen ırklara kadar tanıklık etmekteyiz. Peki tarih bu denli yanlış anlatılırken kime inanacağız? Dünya tarihini tek bir kitap üzerinde toplamayı, gerektiği kadar bilgi vermeyi başaran bir insana başvuruyoruz; Emma Marriott arkasında 9 kişilik bir ekiple birlikte 200 sayfada bütün dünya tarihini anlatmayı başarmış. Kitap altı ana bölümden oluşuyor bunlar sırasıyla: 1-İlk İmparatorluk ve Medeniyetler “M.Ö. 3500 – M.Ö. 800” 2-Antik Dünya “M.Ö. 800 – M.S. 450” 3-Ortaçağ “M.S. 450 – 1066” 4-Değişen Dünya “1050 – 1700” 5-Devrim ve Avrupa Emperyalizmi “1700 – 1900” 6-Yeni Bir Dünya Düzeni “1900 – 1945” Ana hatlarıyla çizilmiş olan bu bölümlerde bütün uygarlıklara yer verilmiş. Aynı zamanda o dönemlere ait olan uygarlık sınırlarını haritalara dökerek anlatımı iyice güçlendirmiş. Tarih konularına bir başlangıç yapmak için gerçekten ideal bir kitap. Kendinizi geliştirmek adına temel olarak kesinlikle bu kitap ile başlamanızı öneriyorum. Başlıklar kısa kısa bilgi verdiği için hiç tarih ile ilgisi olmayan insanları da sıkmayacağını düşünüyorum. İyi okumalar dilerim.
Bir Nefeste Dünya Tarihi
Bir Nefeste Dünya TarihiEmma Marriott · Maya Kitap · 2014881 okunma