Baykan Sezer

Sosyolojinin Ana Başlıkları yazarı
Yazar
7.3/10
28 Kişi
141
Okunma
16
Beğeni
2.054
Görüntülenme

Hakkında

Unvan:
Türk sosyoloğu

Okurlar

16 okur beğendi.
141 okur okudu.
7 okur okuyor.
64 okur okuyacak.
5 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
"sosyolojinin sosyolojisini yapmak!"
Bir bakıma sosyoloji ile bir hesaplaşma olacaktır. Elbet bütün sosyologların sosyoloji ile bir hesaplaşma çabaları bulunmaktadır.
Batı, hiçbir zaman uygarlığın gerçek yaratıcısı olmamıştır.
Reklam
Başarı aklın göstereceği ilerlemeye bağlı olacaktır.
Batı-dışı bir toplumun yaşantısını önyargılardan arındırılmış bir biçimde kendi anlamı içinde değerlendirilebilmesi için gözlemcinin Batı-dışı toplumu kendi yaşantısı içinde kavraması gerekir.
Sayfa 114Kitabı okudu
İnsanın sözü tükendiği zaman kendisinden söz etmeye başlar.
Baykan Sezer
Baykan Sezer
Weber'in görüşüne göre kapitalizm Protestanlığın bir ürünüdür. Eğer biz bugün endüstri devrimini yapamamış, dolayısıyla henüz kapitalist aşamaya ulaşamamış bir ülke isek bu protestan olmayışımızın bir sonucudur. Bazılarımızın deyimiyle azgelişmişliğimiz, Müslüman oluşumuzun bir sonucudur. Ve günümüzde görülen denge ya da dengesizlikler insanların kendi inançlarının ürünü olmaktan başka bir şey değildir.
Baykan Sezer
Baykan Sezer
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
218 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
başlık sizi yanıltmasın derim . kitap akımlar ve düşünürleri anlatmak üzerine yoğunlaşmaktan ziyade , sosyolojinin batıda bize göre niye daha ileri olduğu ve ilkemizde halen neden batının disiplin anlayışı ve bakış açısı ile sosyoloji yapılmaya çalışıldığı üzerine yoğunlaşılmış . doğu tarafının niye kendi sosyolojisini üretemediği gibi doprular ve bunlara kısmen cevaplar mevcut . değerli bir kitap , yazar zaten yeterli sanırım
Sosyolojinin Ana Başlıkları
Sosyolojinin Ana BaşlıklarıBaykan Sezer · Doğu Kitabevi · 201578 okunma
192 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Göçebe topluluklardan kadim uygarlıklara kadar toplumlar kimliklerini dini inançları ile inşa etmiş ve bu yolla ifade etmeyi tercih etmiştir. Peki birçok farklı kültür neden din ekseninde benzer özellikler göstermiştir? Hıristiyanlık, Yahudilik ve İslam gibi semavi dinlerin ortaya çıkışı doğu coğrafyasında olmasına rağmen Doğu-Batı ayrımını yaratan sosyolojik ve siyasi etmenler neler? Evrensel dinlerin gelişim ve yayılma süreçleri, Anadolu coğrafyasında dinin önemi gibi konular üzerinde yoğunlaşan ve din olgusunu sosyoloji bağlamında açıklayan bir çalışma. Alana ilgisi olanlara kesinlikle tavsiye ederim..
Toplum Farklılaşmaları ve Din Olayı
Toplum Farklılaşmaları ve Din OlayıBaykan Sezer · Doğu Kitabevi · 201716 okunma
218 syf.
4/10 puan verdi
Kitap başlarda çok sıkıcı sosyolojiye büyük bir ilgisi olmayan bir insan için kitap çile gibi gelebilir. Ayrıca biraz dağınık yazmış gibi yazarımız o yüzden okurken insanı biraz yoruyor.
Sosyolojinin Ana Başlıkları
Sosyolojinin Ana BaşlıklarıBaykan Sezer · Doğu Kitabevi · 201578 okunma