İsmail Hakkı Eröz

İsmail Hakkı Eröz
@okumaerdemi
Yükseklisans
ANKARA
508 okur puanı
Eylül 2020 tarihinde katıldı
Sabitlenmiş gönderi
"Halkın zengin ya da özgür olması kralın aleyhinedir. Çünkü zengin ve özgür olanların, zorbalığa ve haksızlığa tahammülü olmaz."
Reklam
İsmail Hakkı Eröz tekrar paylaştı.
FARKLI GÖRÜŞLERE AÇIK OLMAK "Çünkü "insan psikolojisi" maalesef "işine gelen" bilginin doğru olduğunu düşünüyor. Öyle inanmak istiyor. Kendi savunduğu düşünce, kurum ya da kişiliklerle ilgili her olumlu habere inanıyor fakat onlarla alakalı olumsuzlukları göz ardı ediyor."

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
İsmail Hakkı Eröz tekrar paylaştı.
NOMOFOBİ "Cambridge sözlüğü 2018 yılının sözluğü olarak "nomofobi"yi şeçmiş. Kelime "telefonsuz kalma korkusu'nu anlatmak için kullaniliyor. Yani psikolojik bir rahatsızlığa dönüşen telefonsuz ve internetsiz kalma fobisi... Kelimenin üç bileşeni var. No, mobile ve phobia. Sadece telefonsuzluk değil, onu kullanamama ve telefon sayesinde oluşturulan iletişimi kaybetme korkusunu da anlatmak için kullanılıyor."
248 syf.
·
Puan vermedi
Dervişin Teselli Koleksiyonu 2
Dervişin Teselli Koleksiyonu 2Mecit Ömür Öztürk
8.9/10 · 1.058 okunma
Reklam
688 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
Kitabın konusu 800 – 1200 tarihleri arasında (kültür ve medeniyet, teknoloji, ticaret, ekonomi vs ) Orta Asya da bir aydınlanma olduğu ve bunun dünyaya/Avrupa’ya ışık tuttuğudur. O dönemdeki yönetimlerin, Nizamülmülk, İbn-i Sina, Razi, Ömer Hayyam, Bîruni, Buharî, Gazalî gibi birçok bilim insanının hangi şartlarda hangi konularda (matematik, tıp, astronomi, coğrafya, fizik, mühendislik, sanat - edebiyat ve kültür, ilahiyat, felsefe) katkılar yaptıkları anlatılıyor. Aynı tarihsel dönem bazıları tarafından “İslam’ın Altın Çağı” olarak kabul ediliyor. Bu fikirde yabana atılacak bir fikir değil. Herkese ve özellikle tarih meraklılarına tavsiyemdir. Eser ciddi bir araştırma ürünü. Yazarın bazı görüşlerine katılmayabilirsiniz. (benimde katılmadığım görüşleri var) Buna rağmen akıcı bir dille yazılmış okumaya değer bir eser. Alıntılar “Orta çağdaki Orta Asyalılar birden fazla dahiyane dönüm noktası oluşturmuşlardı. Bu bilim adamları ve bilginlerin gerçekleştirdiklerine bakarken, başı çektikleri ve sadece "Evreka'' anlarından ibaret olmayan bilim yapımı süreçleri görmezden gelinmemelidir.” "Titiz ve talepkar bilginler akılla sadece neyin bilinebileceğini değil , neyin bilinemeyeceğini de sürekli olarak sorguluyorlardı." “Bugünün Avrupalıları, Hintlileri, Çinlileri ve Orta Doğuluları farkında olduklarından çok daha fazla Orta Asya'da İbn-i Sina ve Biruni'nin döneminde zirveye ulaşan olağanüstü kültür ve entelektüel coşkunluğun mirasçısı konumundadırlar.”
Kayıp Aydınlanma
Kayıp AydınlanmaFrederick Starr · Kronik Kitap · 2019348 okunma
"Bugünün Avrupalıları, Hintlileri, Çinlileri ve Orta Doğuluları farkında olduklarından çok daha fazla Orta Asya'da İbn-i Sina ve Biruni'nin döneminde zirveye ulaşan olağanüstü kültür ve entelektüel coşkunluğun mirasçısı konumundadırlar."
İLİM VE BİLGİNİN EVRENSELLİĞİ "İlim de bilgi de evrenseldir. Sadece bir topluluğa, bir dine, bir insana, bir kültüre ait değildir."
İLETİŞİM NEDİR? "İletişim karşı tarafa bir bilgiyi ya da ideolojiyi dikte etmek değil, paylaşımda bulunmaktır."
Reklam
İNTERNET VE BAĞIMLILIK "Uyanır uyanmaz sosyal medya hesaplarımızı kontrol ediyor ve geceleri yatağımıza uzandığımızda hâlâ telefona bakıyorsak, internet algoritmalarının bizi ve alışkanlıklarımızı yönetmesine izin vermişiz demektir."
1.332 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.