Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Profil
Beni öyle çok izbeye kapattılar ki zaten! Ne yapsam suçtu: Yüksek sesle gülme Meryem, öyle kırıtma Meryem, artık büyüdün, oğlan çocuklarıyla oynama Meryem, onlarla aynı okula gidemezsin Meryem.
Sayfa 128Kitabı okudu
Reklam
"Kendime saygı duyduğum sürece başkalarının fikirleriyle ilgilenmeye ihtiyaç duymam."
Başkumandanlık Kanunu
Baskent Ankara tehdit altindaydi ve Eskişehir başta olmak üzere pek çok yer Yunanlar tarafından işgal edildi. Büyük bir moral bozuklugu oluşmuştu. İşte o sürecte Meclis'te sert tartışmalar yaşanıyor. Özellike muhalif milletvekilleri Mustafa Kemal Paşa'nin ordunun basina geçmesini istiyorlar. Bir sorumlu ariyorlar. Bunun üzerine Mustafa Kemal Paşa başkumandanlık teklifini kabul etmiştir. Ancak bazi şartları oldugunu da söylemistir. Bunun üzerine Baskumandanlik Kanunu çikarilmis ve 5 Agustos 1921'de Mustafa Kemal Pasa'ya baskumandan yetkisi verilmistir.
Sayfa 196Kitabı okudu
2. İnönü muharebesi
Mustafa Kemal Pasa Ismet Pasa'ya hitaben "Siz orada yalniz düşmanı değil milletin makus talihini de yendiniz. Istila altindaki topraklarimizla beraber bütün vatan, bugün en ücra köselerine kadar zaferinizi kutluyor” seklindeki ünlü mesajini yazmistir.
Sayfa 192Kitabı okudu
İstiklâl Mahkemeleri
İstiklâl Mahkemeleri Milli Mücadele ve Cumhuriyet dönemlerinde faaliyet gösteren devrim mahkemeleridir. Genel anlamda ülkenin bagimsizligina ve bütünlügüne yönelmiş tehditleri ortadan kaldirmak amaciyla kurulan bu mahkemelerde TBMM tarafindan görevlendirilmis kisilere olaganüstü yargilama yetkileri vermistir. Milli Mücadele döneminde mahkemelerin ana calisma konusu asker kaçaklari, bozguncular ve is birlikçilerken, Cumhuriyet yillarinda isyanlar ve devrim karşıtlığıdır.
Sayfa 186Kitabı okudu
Reklam
Çerkeş ethem milli ordu ile girdiği mücadeleyi kaybederek yunan ordusuna sığınmıştır.
Sayfa 184Kitabı okudu
Basta "Anzavur Ayaklanması" olmak üzere, Milli Mücadele döneminde vuku bulan iç ayaklanmalar TBMM Hükümeti'ni fazlasıysa zorlamisti.
Sayfa 183Kitabı okudu
Franklin-Bouillon'un savaşın sonunda "kagni kamyonu yendi sözü; umumi direnişin inatla yapıldığını ve kazandığını ifade eden sözüdur. Ayrıca Türk milli davası ilk kez Bati devletlerinden biri (Fransa) tarafindan tasdik ve deklare edilmiş oldu.
Sayfa 174Kitabı okudu
Kişinin, kendini doğrudan ilgilendirmeyen şeyi terketmesi, kişinin iyi müslüman oluşundandır. - Hz. Muhammed (s.a.s)
Reklam
Peygamber Efendimiz (s.a.s) şöyle buyurmuştur: " Çok konuşanın hatası çok olur. Hatası çok olanın günahı da çok olur. Günahı çok olan kimseye de ateş daha layık olur. "
❝Çoğu insan aslında özgürlüğü istemiyor çünkü özgürlük sorumluluk gerektirir ve çoğu insan sorumluluktan korkar.❞
Sigmund Freud
Sigmund Freud
Ne söylediğine ve hangi zamanda söylediğine dikkat et! - Hz. Ebubekir (r.a.)
HERKESİN herkesi acımasızca suçladığı bir devrin bahtsız insanlarıyız. Acı her zaman acıydı. Gurbet her vakit gurbet… Firkat her dem insanlığın kalbine katrandan zehri damlatıp duruvermişti her daim. Söylenemeyen sözler her devirde ağırlaşırdı. Gözüne aradığı gözü bulmayan her göz kederliydi. Muhatabının gönlünü zirvelere çıkaramayan hangi söz kendini kanatlanmış sayıp bahtiyar olabilir ki… Birleşemeyen ellerin sahiplerinin yolları nasıl birleşebilirdi ki… Demem o ki, acı aynı acı, keder aynı keder,gurbet aynı gurbetti ama çağımız kadar acımasız ve suçlayıcı olmamıştı sanırım yaşayanları.
Beethoven on yaşındaki bir kız çocuğuna yazdığı mektupta aynen şöyle der ; " Bilim ve sanatla uğraş, sadece bunlar insanı Tanrı katına yüceltir."
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.