Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kitap Notları

Kitap Notları
@kitap_notlari
Sıkı Okur
Okumak daima!
%55 (73/132)
Kitap Evi
Kitap EviEnis Batur
7.4/10 · 628 okunma
Reklam
288 syf.
8/10 puan verdi
·
5 günde okudu
Çınaraltı'nda Kitap Sohbetleri
Çınaraltı'nda Kitap SohbetleriDursun Gürlek
8.4/10 · 314 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
160 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
16 saatte okudu
Kabaklı Hoca’nın Portreleri
Lise yıllarında Türkiye gazetesindeki “Gün Işığı” adlı köşesini takip ettiğim, ölümünü bildiren gazetenin o günkü sayfasını aldığımda gözyaşlarımı tutamadığım Ahmet Kabaklı Hoca’nın uzun yıllar sonra bir kitabını okudum. Ölümünün ardından sahibi olduğu yayınevi tarafından yayımlanan “Bu Dünyadan Kimler Geçti” adlı kitabı, hocanın Tercüman
Bu Dünyadan Kimler Geçti
Bu Dünyadan Kimler GeçtiAhmet Kabaklı · Türk Edebiyatı Vakfı · 201412 okunma
122 syf.
8/10 puan verdi
·
53 günde okudu
Aykut Ertuğrul'dan Denemeler
2019 kışı. Evden çıkıp ani bir kararla kitapçıya gidiyorum. Dergi reyonuna yönelip “Post Öykü”yü alıyorum. Derginin 26. sayısı. Uzaktan uzağa ismini duyduğum ama henüz alıp okumadığım bir dergi. Alıp çıkıyorum. Derginin genel yayın yönetmeni, kendisi de bir öykücü olan Aykut Ertuğrul. Önce dergiye hayran kalıyorum, sonra Aykut Ertuğrul’un Adam Öykü ile başlayan ve Notos Öykü ile devam eden “öykü dergiciliği”nde geldiği seviyeye imreniyorum. Lisede okurken bir gazete ya da dergide çalıştığımı hayal ettiğim günler geliyor aklıma. Aykut Ertuğrul “Moğolluklar” adlı köşesiyle dergide yazıyor. “Bellek ve Başka Tuzaklar” adlı kitabındaki denemeler, orada yazdıklarına benziyor. Yaşantı parçalarının, yaşarken görüp geçtiğimiz durumların başka yönlerine değinen satırları; kitabı benim gözümde yüceltiyor. 23 denemeden oluşan bu kitabı, hiç tarzım olmamasına rağmen, ağır ağır, iki aya varan bir sürede, diğer kitaplarımın yanında okudum. Kitap sürekli elimin altındaydı, ara ara açıp bir denemesini daha okudum. Yeni kuşak edebiyatçıların böyle güzel satırları, bu dikkati; edebiyatımızın gelecek vizyonunu da çiziyor. Gök kubbe altında söyleyecek herhangi bir sözün kalmadığı bir zamanda, bu zor zamanlarda, estetiği önceleyerek, samimiyetten ödün vermeksizin usul usul yazılan yazılar bunlar. Bizi başka başka kitaplara, filmlere, hayatlara götürmesi de cabası.
Bellek ve Başka Tuzaklar
Bellek ve Başka Tuzaklar
Aykut Ertuğrul
Aykut Ertuğrul
Bellek ve Başka Tuzaklar
Bellek ve Başka TuzaklarAykut Ertuğrul · Ketebe Yayınları · 202068 okunma
Reklam
216 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
4 günde okudu
Selim İleri'den Bir İç Dökümü
Has edebiyatın usta kalemi Selim İleri, sürpriz bir anlatı-romanla okurlarını şaşırttı. Yayınevinin sosyal medya hesabında paylaşılan videoda, yazar, kitabı 2014'te yazmaya başladığını ve bu kitabın son kitabı olmasını düşündüğünü, ölümünden sonra yayımlanması için yayınevine teslim ettiğini ancak sonra bu kararından vazgeçtiğini açıkladı.
Yalnız Evler Soğuk Olur
Yalnız Evler Soğuk OlurSelim İleri · Everest Yayınları · 202412 okunma
Ayakta duruyorum, çalışma masamın yanı başında. Yalnızım orada, odanın içindeki derin sessizliği saymazsak. Uğultulu bir sessizlik yıllarca. Salonun kapısı kapalı, hep kapalı tutardım. Tam anlamıyla kendime, içime kapanmışım.
Sayfa 131 - Everest Yayınları, 2. basım, Nisan 2024Kitabı okudu
(...) Hayır yavrum, o kasvet hiç dağılmayacak. O kasvetle, o dinmez kasvetle barışmak zorundayız. Bizim için hayat hep sonbahar olacak, bizim için hayata hep sonbaharın sisleri çökecek. (...) Sonbahar bizim en güzel zamanlarımızdır. Biz emellerinden uzak düşenler ancak sonbaharda iyileşiriz.
Sayfa 124 - Everest Yayınları, 2. basım, Nisan 2024Kitabı okudu
İnsanın kendi kendisiyle baş başa kalması, o ne korkunç suskunluktur! Çok defa hayatı kaybetmenin sınırına, kıyısına, uçurumuna yaklaşıyorum. Aslında, hayatımı iki defa birden yaşıyorum: Her günkü hayatım ve hayallerimdeki hayat. Fakat artık ikisi de uçurumun eşiğinde.
Sayfa 122 - Everest Yayınları, 2. basım, Nisan 2024Kitabı okudu
Yalnızlıklar ve kendimle baş başa kalmayı öğrenerek çalıştım. Asıl başarım budur.
Sayfa 114 - Everest Yayınları, 2. basım, Nisan 2024Kitabı okudu
Reklam
(...) Her defasında gözyaşlarımdan arındım, yeniden başlayabilmek için, sabaha açacak tomurcuk gibi, günün ilk ışıklarına. Günün ilk ışıkları her zaman müjdeydi. Samanyolu’nun en uzak yıldızları bile daha yakınımdı. Kimseyi tanımayan, bugüne kadar kimsesi olmamış bir yabancı gibi. Kendi evimde yabancı, kendime uzak.
Sayfa 113 - Everest Yayınları, 2. basım, Nisan 2024Kitabı okudu
... Süha Rikkat “Hiçbir zaman iyi çalamadım” dedi. “Hayatımın harabelerinden kurtulmak için saatlerce piyano başında oturur, fildişi tuşlarda inildeyişli sesler, ezgiler yakalamaya çalışırdım. Artık o da bitti. Piyano çalan kız romanlarımda kaldı.” (...) “Hayatımın harabeleri...” Ne demek istemişti?
Sayfa 107 - Everest Yayınları, 2. basım, Nisan 2024Kitabı okudu
İki yalnız insanın bir akşamı, birbirlerine sığınmışlar, yalnızlıklarını birbirlerine anlatmaktan sanki utanıyorlar. Deniz kabuğundan sesler dinlercesine kitap okuyorlar. Hayata uyamayanların suskunluğuyla. Akşam, söyleyemediklerimizle, içe attıklarımızla uğulduyordu.
Sayfa 103 - Everest Yayınları, 2. basım, Nisan 2024Kitabı okudu
Oralarda genç kadınların yaz giysileri -mevsim yazdı- daima yaz renkliydi, “şeftali kabuğunun alacaları.” Yakışıklı erkekler, genç adamlar beyaz ketenler giymişler, hafif buruşmuş. Ve oralarda erkeklerle genç kadınların çehrelerinde mutluluk, sevim, erinç...
Sayfa 100 - Everest Yayınları, 2. basım, Nisan 2024Kitabı okudu
201 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.