Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Alyssa

Sabitlenmiş gönderi
Melissa, comment vous défendez- vous contre la solitude? (Melissa, yalnızlığa karşı kendinizi nasıl savunursunuz?) Monsieur, je suis devenue la solitude même. (Bayım, yalnızlığın kendisi oldum ben.)
Sayfa 201Kitabı okudu
Reklam
“Sevmek, birbirine bakmak değil, birlikte aynı yöne doğru bakmaktır.”
Sayfa 37 - Saint-ExuperyKitabı okuyor
Alyssa

Alyssa

, bir kitabı okumaya başladı
Taşların Anlattığı
Taşların AnlattığıClara Dupont
8.6/10 · 57 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
250 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
5 günde okudu
Şapkacılar
ŞapkacılarTamzin Merchant
9.1/10 · 55 okunma
Reklam
72 syf.
9/10 puan verdi
·
3 günde okudu
Mumyanın Uyanışı
Necib Mahfuz
Necib Mahfuz
’dan okuduğum ilk kitap. Okumak isteyip nedense ertelediğim bir yazardı. Okumama eşlik eden
Cihan Karabulut
Cihan Karabulut
ile yazara güzel bir başlangıç yapmış olduk. Kendisinin tatlı ısrarlarıyla okumaya başladım. İkimiz de oldukça beğendik. Yazar genelde siyasi ve sosyokültürel eleştirileri kurgusuna yediriyor. Aslında çok sevdiğim bir yazım şekli ama yazara neden bu kadar geç kaldığını anlayamadım. Arap Dili ve Edebiyatından ise ilk kitabım ve kesinlikle
Necib Mahfuz
Necib Mahfuz
ile beraber son olmayacak. Kitap, Antik Mısır döneminden esintiler içeren beş öyküyü içeriyor. Özellikle ilk iki öykü daha çok nasihat değerinde. Bilgelik, erdemlik ön planda iken diğer üç öykü birbirinden farklı olmakla birlikte bu iki öyküden de farklı. Yazarın bu kitap özelinde en iyi başardığı şey; Antik Mısır öyküleri adı altında birden farklı konuyu ve yazım şeklini ustaca okuyucuya aktarabilmek. Her öyküde farklı bir hisle doluyorsunuz ve yazar bunu size oldukça iyi aktarıyor. En sevdiğim öykü ise “Öteki Dünyadan Bir Ses”. Çoğu insanın merakıdır sanırım dünya hayatı ve ölüm sonrası. Bazı medeniyetleri daha fazla yormuştur sanırım bu düşünce. Mısır da onlardan biri bana kalırsa mumyalama inancı ile. Etkileyici bir sondu. Ben çok beğendim. Çevirmen
Mehmet Hakkı Suçin
Mehmet Hakkı Suçin
ise harika bir iş ortaya koymuş. Atmosferi çok iyi yansıtan bir çeviriydi.
Mumyanın Uyanışı
Mumyanın UyanışıNecib Mahfuz · Can Yayınları · 202430 okunma
Alyssa tekrar paylaştı.
69 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
Mumyanın Uyanışı
Alyssa
Alyssa
ile birlikte Necib Mahfuz'dan okuduğumuz ilk kitap oldu, şahsen iyi ki de bu kitaptan başlamışım diyebilirim. Mehmet Hakkı Suçin'in harika çevirisiyle muhteşem 5 öykü okudum. Antik Mısır'da geçen, tarihi olayları doğru şekilde aktaran ve sorgulatan öyküler... Güç, kölelik, affetme ve ölüm üzerine harika öyküler yazmış Mahfuz. Özellikle son öykü olan Öteki Dünyadan Bir Ses bana Tolstoy'un Ivan Ilyiç'in Ölümü'nü hatırlattı. Dili de çok keyfili kesinlikle, bunda çevirinin faktörü de vardır eminim. Değişik tarzda bir şeyler okumak isteyen herkese tavsiye ederim.
Mumyanın Uyanışı
Mumyanın UyanışıNecib Mahfuz · Can Yayınları · 202430 okunma
Hayatımdan geriye kalan zaman sadece acılarımı içine alacak kadardır.
Sayfa 53 - Can YayınlarıKitabı okudu
Çok büyük kelimelerin çok az harfe sahip olması garip değil mi? Ev. Gitmek. Göçmek.
Sayfa 197Kitabı okudu
Hastalık, gizlendiği yerde güven içinde bekleyen bir tuzaktır ve insanlar onun yalnızca belirtileriyle ilgileniyorlar. Çok düşündüm ve gözlemledim. En nihayetinde anladım ki bu bölgenin felaketi midedir. Kimi midesini doyuramadığı için açlıktan kıvranıyor, kimi de aşırı doyurduğu için oburluktan helak oluyor. Bu iki midenin birbirini çekip itmesindense gasp, yağma ve cinayet doğuyor.
Sayfa 14 - Can YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Alyssa tekrar paylaştı.
İçime işlenmiş binlerce şey... Ama hepsi eski ; eskiden, taa eskiden kalma. Yani bitmiş, tükenmiş bir yaşamdan arta kalanlar denilebilir mi? İlgisizliğimi bile tüketen ben... Biten, tükenen ne? Gençliğim mi? Oysa zaman güneşli bir tarladır. Öyle olmalıydı. Nereden bakarsan bak, her şeyi görebilirsin ; uzaktır biraz belki, işte hepsi o kadar ama.
Sayfa 63 - YKYKitabı okudu
Alyssa tekrar paylaştı.
Ne kadar da saydamım… Günler delip geçiyorlar beni.
168 syf.
3/10 puan verdi
Sadece kötü. Yerlere göklere sığdırılamayan ve okuyanların ayılıp bayıldığı bir kitap olan Postane Günlükleri, sıradan bir romanın bile ulaşabildiği bir seviyeye yaklaşamıyor bile. Monoton ve sıradanlığı bunca iyi işleyen yazarlar varken bu kitaba şans vermeyi hiç istemezdim. Ne okuduğunuzu anlamlandıramadığınız ne amaçla yazıldığı asla anlaşılmayan watpadd cinselliğinden farksız bir kurgu.
Dinlenme ve Rahatlama Yılım
Dinlenme ve Rahatlama Yılım
geçen sene okuduğum ve ortalama bulduğum bir kitaptı. Karakterin buhranını iyi ele alan bir kurgusu vardı. Hafif muzip tarafıyla oldukça eğlendirmişti beni. Postane Günlükleri’ni okurken benzer hislerle karşılaşacağımı düşünmüştüm, tamamen hayal kırıklığı. Denenmiş ama olmamış. Kitabın elle tutulur bir yanını ben bulamadım.
Cihan Karabulut
Cihan Karabulut
ile beraber okuduk hatta ben okumaya bile katlanamadım. O da benimle aynı fikirde. Malina, Niteliksiz Adam, Kayıp Zamanın İzinde gibi kitapları okuyan ve seven çoğu okura bu kitap tamamen zaman kaybı gibi gelecektir. Anlaşılamayan ilişkiler, sıradan bir PTT çalışanı ve onun anlatılamayan dümdüz hayatı. Okumayın.
Postane Günlükleri
Postane GünlükleriVigdis Hjorth · Siren Yayınları · 2023359 okunma
986 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.