Ebru Kahveci

216 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
Kitap oldukça eğlenceli, anlaşılır ve pratik olmuş. Kısa zamanda bitirdim. Zor insanlar hepimizin etrafında. Kendimizin de zor yanları olabilir tabiki. Bunu anlamak ve neler yapılabileceğine dair tavsiyeler veren yararlı bir kitap.
Arızalı Tiplerle Mücadele Rehberi
Arızalı Tiplerle Mücadele RehberiChristophe Andre · Say Yayınları · 2017101 okunma
Reklam
216 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
8 günde okudu
Winnicott insana bakış açısıyla sevdiğim bir yazar. Kitap oldukça aydınlatıcıydı. Ancak psikoloji literatürüne hakim olmayanlar için anlaşılması oldukça zor olabilir. Analitik bir açıdan insana yaklaştığı için kavramlar anlaşılmadığında yazılanlar havada kalabilir. Benim ilk seferde okuyamadığım aradan yıllar geçtikten sonra tekrar elime aldığım bir kitap. İkinci seferde elime almak keyifliydi. Psikodinamik yaklaşımları merak edenler için önerebileceğim bir kitap.
İnsan Doğası
İnsan DoğasıDonald W. Winnicott · Pinhan Yayıncılık · 201727 okunma
256 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Kitap muhteşemdi. Dili sade ve anlaşılır olduğu için okuması kolaydı. Rahatlatan bir kitap değil. Kolay ama acı dolu, travmaları tetikleyen bir yanı var. Her bir tanım için yaşanmış öyküler yer almış. Aynı zamanda kendinizi ve yaşadıklarınızı daha iyi fark edebilmek için egzersizler de var. Çocukluğuna ışık tutmak isteyenler için kesinlikle önerebileceğim bir kitap oldu.
Olgunlaşmamış Ebeveynlerin Yetişkin Çocukları
Olgunlaşmamış Ebeveynlerin Yetişkin ÇocuklarıLindsay C. Gibson · Sola Unitas · 20191,628 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
272 syf.
·
Puan vermedi
·
160 günde okudu
Narsisizmin anlaşılır bir dille anlatıldığı akıcı bir kitap. Karşımızdaki insanı ve bize yaptıklarını olaylar yaşanırken fark etmesi zor olabilir. Ancak bu kitapta örnek senaryolarla ilettiği sorularla ve başa çıkmak için verdiği önerilerle kapsamlı olduğunu düşünüyorum. Konuyla ilgilenenlerin kesinlikle okumasını tavsiye ederim.
Narsisistik Bir Dünyada Hayatta Kalma Rehberi
Narsisistik Bir Dünyada Hayatta Kalma RehberiSandy Hotchkiss · Nova Kitap · 2021107 okunma
236 syf.
·
Puan vermedi
Kitabı okurken zorlandığım zamanlar oldu. Duygusal olarak üç öykü de zorlayıcı. Kadınlar ama anne olan kadınlar üçü de. Bağımlı ilişkiler, depresyonun kıyısında yüzen ruhlar, aldatılma ve insanlar tarafından tecrit edilme. Hayata dair, insana dair depresif bir bakış açısı var yazarın. Umut verici değil öyküler. Farklı bir bakış açısı ama dibe sürüklemiyor diyemem.
Yıkılmış Kadın
Yıkılmış KadınSimone de Beauvoir · Everest Yayınları · 2023798 okunma
Reklam
278 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
İnsan olmanın özünü kavramak aslında travmayı çözümlemek için öğrenilmesi gereken en temel şey. Av olduğun yerde kendini koruyabilecek içgüdüleri işleme geçirmek, biriken enerjinin akıp gitmesine izin vermek bir diğer anlamda düşünsel dünyanın yanında bedenini, duyumlarını keşfetmek ve onların sana yol göstermesine izin vermek asıl mesele.
Kaplanı Uyandırmak
Kaplanı UyandırmakPeter A. Levine · Butik Yayınevi · 2013640 okunma
400 syf.
·
Puan vermedi
·
20 saatte okudu
Psikoloji alanına ilgi duyan insanların okuyabileceği ancak genel anlamda zorlayıcı bir kitap. Borderline örgütlenme ve kişilik bozukluğu çok kapsamlı anlatılmış. Günlük hayatta karşılaştığınız kişilerde de görebileceğiniz özellikler olabilir. Sanki günümüzde farklı derecelerde sık sık duyduğumuz, normal karşıladığımız ifadeler bu kitapta borderline hastaların ağzından anlatılmış. Boşluk duyguları, öfke patlamaları, bağ kuramamak, değersizlik duyguları, depresyon... Boşlukta gibiyim, bana değer vermeyen beni sürekli kullanan insanları hayatıma alıyorum... Günümüzde sanıldığından çok daha yaygın bir tablo olabilir mi acaba borderline?
Borderline Kişilik Bozukluğu
Borderline Kişilik BozukluğuAhmet Ertan Tezcan · Nobel Akademik Yayıncılık · 202210 okunma
136 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
Yaratıcılık
Miller bu kitapta yaratıcılığın öncesinde çocukluk istismar ve ihmal yaşantılarını inceliyor. Sanatçıların travmaları bu yaratıcılığın ortaya çıkışında, ürettiklerinin içeriği konusunda kaynak oluşturuyor gibi. Bilince varamayan bu yaşantılar her seferinde başka resimle, yazıyla, sanatla ortaya çıkmaya çalışıyor. Miller'a göre yaratıcılığın kökeni bastırdığımız acılarımız gibi. Ancak travma olmadığında, acılar şimdide yaşantılanıp çözümlendiğinde yaratıcılığa ne olur? Sanat, fikir dünyası bundan nasıl etkilenir? Yaratıcılığın kökeni gerçekten sadece acılarımız mıdır?
İhmal Edilen Anahtar
İhmal Edilen AnahtarAlice Miller · Profil Kitap · 2021191 okunma