Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Emre Uçar

Sabitlenmiş gönderi
#5199mecliste
Boş boş duygu mastürbasyonu yapmanız bitince okursunuz...
Reklam
Şu ilginç bir tespittir ki, Tevrat ve Kuran'ın Allah'ı, gökler dediği koskoca evreni yaratırken onlara 2 gününü ayırdığını söylüyor, Güneş'in uydusu olan ve kainata oranla küçücük bir cisim durumunda olan dünyaya 4 gününü verdiğini söylüyor. Hatta bazı ayetlerde (Örneğin; Fussilet suresi, 10.ayet) şu çelişki de var: İlkin dünyayı 2 günde yarattığını söylüyor, buna ek olarak dört (4) gün de dünyadaki bereketleri, dağları ve rızıkları yarattığını, zamanını bunlara ayırdığını belirtiyor; ki toplam olarak 6 gün oluyor.
Sayfa 49 - 1.Bölüm: Kuran'da öne sürülen kainat yaradılışının tarihteki kökeniKitabı okuyor
Kuran'da -örneğin- Yasin suresi 82.ayette, "Allah bir şeye, 'Ol' dedi mi hemen oluverir" deniyor. O halde acaba Allah'a zor mu geliyordu ki kalkıp göklerle yeri 6 günde yarattı, neden bir anda değil de altı günde? Kaldı ki, ha 6 gün demiş, ha başka bir rakam kullanmış fark etmez. Çünkü bu kuru bir iddiadır, bunun ispatı, bilimsellikle ilgisi yok; ortada rastgele kullanılan bir ifade ve altı günlük bir zaman var o kadar.
Sayfa 48 - 1.Bölüm: Kuran'da öne sürülen kainat yaradılışının tarihteki kökeniKitabı okuyor

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Her şeyden önce Allah'ın kendi Kuran'ında yaradılış hakkında ikide bir, "şunu bilin ki ben göklerle dünyayı 6 günde yarattım. Bu altı günden 4'ünü dünyaya, 2'sini de göklere ayırdım" bilgisi için defalarca Cebrail'i koşturması (!) ve de lüzumsuz tekrarlara başvurması doğru olmaz. Bilgi yanlışlığı bir yana; tek bir cümle ile ifade edilebilen bir bilgi için, Kuran'ı aynı mesajı veren yazılarla doldurmanın ne anlamı var ki! Gerçekten çağdaş dünyanın herhangi bir anayasasında bir konuda birkaç maddenin -harfiyen- aynı olması görülmemiştir. Hele bir yasa -iddia edildiği gibi- büyük bir yaratıcıya aitse tekrarlar içinde olmamalı. Zaman zaman vurgu yaptığım gibi bu, Kuran'ın cidden önemli bir eksikliğidir.
Sayfa 48 - 1.Bölüm: Kuran'da öne sürülen kainat yaradılışının tarihteki kökeniKitabı okuyor
Musa'nın da kendi döneminde önemli işler yaptığı muhakkaktır, kimse bunu inkar etmez. O da kendini yetiştirmiş, Mısır'da iken Güneş tanrısına bağlı bir rahipten, daha sonra Kızıldeniz'in doğu tarafındaki Medyen'de, Kuran'a göre Şuayb'dan, Tevrat'a göre de (Çıkış,3/1...) "Yetro" adında yine bir rahipten bilgi aldığı bir gerçektir. Yani eğer Musa kendi döneminde yeni bazı şeyler yapmışsa o günkü şartlarda gördüğü eğitim/öğretime borçludur; icraatının tanrısal bir yanı yoktur. Bir de Tevrat'ın yazılı olmayan kısmı Talmut, İsa'dan sonra 190-200 tarihlerinde Yuda Ha Nasi (m.s.135-220) tarafından yazılı hale getirilmiştir; tıpkı şu an var olan Matta, Markos, Luka ve Yuhanna İncil'lerinin İsa'dan 3 asır sonra bin kişilik bir ruhani meclis tarafından İznik'te; yine Muhammed'in Kuran'ı da kendisinden sonra halife Osman zamanında yazıldıkları gibi. Bunlar, kutsal kitapların konumuz dışında var olan farklı problemleridir.
Sayfa 45 - 1.Bölüm: Kuran'da öne sürülen kainat yaradılışının tarihteki kökeniKitabı okuyor
Reklam
Tanrı Enki ile tanrıça Ninhursag'ı konu alan tablette cennet hakkında şu bilgiler var: Dilmun (Cennet) adında, saf, temiz ve parlak bir yer vardır. Burada ne hastalık var, ne de ölüm. Tek kelime ile 'yaşayanlar ülkesidir'. Burada hiç kimse kimseye zarar vermez; yaşlılık, vücut ağrıları yok. Irmağı geçen (ki İslamda halk tabiriyle buna sırat köprüsü denir) artık mutludur.
Sayfa 41 - 1.Bölüm: Kuran'da öne sürülen kainat yaradılışının tarihteki kökeniKitabı okuyor
Cahiliye döneminde bir kadın erkeklerle birlikte yarışmalara katılabiliyordu; özellikle de en büyük panayır olan Ukaz'a. İslam ülkelerinde bu özgürlük hâlâ kadın için geçerli mi!
Sayfa 31 - BaşlarkenKitabı okuyor
Kuran'da yetime verilen önem yeni bir hadise değildir; çoğu Sümer kanun yapımcıları kendi kanunlarında, "Biz dulu, yetimi, yoksulu... kimseye ezdirmeyeceğiz" gibi somut ifadeler kullanmakla birlikte; onlar, Kuran'ın kullandığı cehennem tehdidi yerine maddi cezalar uygulardı.
Sayfa 30 - BaşlarkenKitabı okuyor
İlginçtir ki, Sümer mitolojisiyle Kuran'da anlatılan rüyalar detaylarına kadar birbirleriyle çakışıyor.
Sayfa 25 - BaşlarkenKitabı okuyor
Kur'an'da anlatılanların büyük çoğunluğu zaten Tevrat'ta vardır. Kaldı ki Tevrat'ta anlatılan efsanelerin, binlerce yıl öncesi mitolojilere dayandıkları hakkında tarihi tabletler vardır.
Sayfa 24 - BaşlarkenKitabı okuyor
Reklam
Kuran'ı tahlil ederken, yanı sıra eskiye ait bilgileri de heykel, tablet gibi sağlam kaynaklardan öğrenirken gördüm ki; ne hayat Muhammed'le başlamış, ne de öne sürdüğü bilgiler yeni ve olağanüstü bilgilermiş. Maalesef inananların ezici çoğunluğu Kuran'ın anlamını bilmeden rastgele ona inanıyor.
Sayfa 23 - BaşlarkenKitabı okuyor
deyip düzinelerce örnek veriyor kral...
... tanrı varlığı ayrı bir konudur, dinler meselesi apayrı bir konudur. Burada sapla samanı birbirlerine karıştırmamak gerekir. Yanı sıra, eğer tanrının varlığı Kuran'daki bilgiler baz alınarak değerlendirilirse, o zaman böyle bir tanrının olmadığı rahat bir şekilde ortaya çıkıyor. Çünkü bir taraftan büyük bir tanrı olarak tanımlanıyor; öbür taraftan -dağ fare doğurdu misali- böylesine bir tanrıya yakışmayan, bilimsellikten, akıldan, hukuktan ve toplumun realitesinden uzak, masalımsı şeylerle dolu bir kitap ona mal ediliyor. Bunlar bir arada bulunmaması gereken/birbirlerine zıt olan şeylerdir. Bu konuda Kuran'dan basit birkaç örnek vereyim:
Sayfa 19 - ÖnsözKitabı okuyor
... tanrı varlığı ayrı bir konudur, dinler meselesi apayrı bir konudur.
Sayfa 19 - ÖnsözKitabı okuyor
Emre Uçar tekrar paylaştı.
#5199mecliste...
Sırf kuduzdan değil saldırma sonucunda da ölen pek çok çocuk, genç, orta yaşlı, yaşlı insan oldu. Yüzlerce insan uzuv kaybı yaşadı. Bakın siz bu haberleri "ay içim kaldırmaz" deyip izlemiyorsunuz diye, yok olmuyor. "Taş atmışlardır, nanik yapmışlardır" gibi sözlerinizle alakası olmayan görüntüler duruyor her yerde. Ama şu
4.183 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.