Orhan Nadir Yamuk

Sabitlenmiş gönderi
Bir şeyin doğru olduğunu “kalpten” bilmek, akılcı zihinle düşünmekten farklı bir inanç şeklidir; bir biçimde daha derinden emin olmaktır.
Reklam
Pek katılamayacağım.
Bu durum Cibran'ın satırlarında şu ifadelere bürünür: "Keder ne kadar derin boşluklar yaratırsa kalbinizde, işte o kadar fazla neşe sığabilir oraya. "

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Kesin bilgi arkadaşlar, yayalım.
Ömrü boyunca ağrı çeken hasta, ağrısının son bulduğu ilk anda, hiç ağrı çekmemiş gibi bir duruma gelir.
Bryan Magee'nin The Story Of Philosophy'den bir not: "Leibniz'e göre özgür iradenin, dolayısıyla zulmün ve kötülüğün de bulunduğu bir dünya, özgür iradenin bulunmadığı ve hiçbir kötülüğün olmadığı bir dünyadan daha iyidir. Kusursuz bir varlık olan Tanrı'nın neden bunca kötülüğün olduğu bir dünya yarattığının açıklaması budur. "
Reklam
'' Neyse ki yarın var Umutların en sevdiği gün .. " -Sezai Karakoç
Tanpınar'ın Huzur'da söylediği gibi, "Kim bilir? Bazı kapıların bize kapalı görünmesi, önünde değil, arkasında durduğumuz içindir. "Wittgenstein'ın Yan Değiniler kitabında yaptığı tespit de benzerdir: "Bir insan kilitli olmayan ama içeriye doğru açılan bir kapıyı boyuna itiyor ve çekmek aklına gelmiyorsa o odada hapistir. "
İngiliz romancı Virginia Woolf, "Bir hayali öldürmek, bir gerçeği öldürmekten daha zordur" der.
"Ok an cak geri çekilerek atılır. Hayat sizi zorluklarla geri çekiyorsa, sizi daha büyük bir şeye fırlatacağı içindir. " -Paulo Coelho
Reklam
Boethieus, Felsefe'nin Tesellisi kitabında şunu söyler; "Çok mutluluğa alışmış kimseler müşkülpesent olur ve en ufak bir zorlukla karşılaşmaya alışık olmadıklarından, herhangi bir şey beklentilerine uygun düşmediğinde sarsılırlar. "
Beden ne kadar rutin hastalık geçirmişse, bağışıklık sistemi o kadar güçlenmiş olacağı gibi, ruhi ve kalbi hastalıklar da, kalp ve ruhun kuvvetlerini artırır ve daha büyük musibetlere karşı kişiye bağışıklık kazandırır.
Oscar Wilde der ki, "Yaşamak çok nadir rastlanan bir şeydir. Çoğu insan sadece var olur. "
Yer çekimi bir adlandırmadır. Gerçekte çekenin yer olduğuna dair bilimsel bir bulgu yoktur. Yerin neresi çekmektedir ve yer ne ile çekmektedir? Bir çekimin olduğu muhakkaksa, adını dilediği gibi vermektedir bilim adamları. Buna, yerin çekmesi değil de, göğün itmesi olarak bakılsaydı, bir sorun oluşmazdı. Suyun kaldırma kuvveti bir adlandırmadır ve kaldıran şeyin su olup olmadığı halen belirsizliğini korumaktadır.
Sayfa 68 - Yazar burada, bence, Allah'ın gücünü etraflıca anlamamış ve kusura bakmasın 10 yaşındaki çocuk gibi anlatmış. Bu pasajın önü ve arkası okuyunca aslında evrendeki kanunları yaratan Allah'tır, eşyalar mutlak şekilde kanunlara tabidir demek istiyorKitabı okuyor
"Ne yaparsan yap, yengeç yengeçtir. doğru yürümez. " Aristophanes
İnsan, bedeninden çok ruhunda yaşadığını fark edebilirse, kendini de pencereden bakar gibi dışarıdan seyredebilir.
5,6bin öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.