rosemoon

rosemoon
@Gulay2902
195 okur puanı
Haziran 2019 tarihinde katıldı
rosemoon tekrar paylaştı.
Mumbai Üniversitesindeki İlk Konuşma, 1969
Bir yandan doğayla ilgili, maddeyle, bilimle ve benzeri konularla ilgili bilgi birikimimizi artırırken bir yandan da muhtemelen hayattaki en önemli şeyi, kendi zihnimizin yapısı ve doğasını tamamen göz ardı ediyoruz. Bu elbette cahilliktir.
Sayfa 31 - ganjKitabı okudu
Reklam
210 syf.
10/10 puan verdi
·
16 günde okudu
Yaşamak
YaşamakYu Hua
8.7/10 · 34,3bin okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Doğruldu ve şöyle dedi: "Çocukluğumdan beri bir düzine savaşta bulundum. Her defasında kendi kendime ‘yaşamalıyım’ dedim. Vücudumun her yerini kurşunlar sıyırdı, ama asla vuramadılar. Chunsheng, ölmeyeceğine inanırsan, başarırsın!”
Sayfa 66 - Jaguar YayınlarıKitabı okudu
Mühendisliğin Vaadi
Su kaynakları kıt olan ve sayıları gitgide artan kıyı şehirleri ve kasabaları için, tuzlu suyu arıtma yöntemi, pahalı bir hayat kurtarıcı olacaktır. Ancak, dünyadaki su kullanımı için ihtiyaç duyulan vahayı oluşturmaya yetmez. Arıtma yönteminin maliyeti, dünyanın en büyük su kullanıcısı olan çiftçilerin ödeyebileceğinden çok daha yüksektir. Bütün bunların yanında, mühendislerin hayalini kurdukları büyük su çevirme projeleri gibi tuzdan arındırma işlemi de, yeni bir kaynak olarak gerçekçi olmayan bir çözüm umudu sunmakla, suyun etkin kullanımı için acilen ihtiyaç duyulan devrimin başlamasını da geciktirmektedir.
Sayfa 30 - TÜBİTAK-TEMAKitabı okudu
Reklam
Kıtlığın İşaretleri
Dehra Dun Bilim ve Ekoloji Araştırma Vakfı'ndan Jayanto Bandyopadhyay'a göre, toprağın kalitesizleşmesi sonucu yeraltı suyu haznelerinin daha az beslenmesi, Hindistan'da aşırı yağış alan bölgelerin şimdi neden kuraklık yardımı talep ettiklerini açıklamaktadır. Ülkede, sayıları gitgide artan on binlerce köy kıtlık yaşamaktadır. Bandyopadhyay, "Su, ancak bizler su döngüsünü sağlayan ve koruyan ekolojik dengeye saygı duyarsak, yenilenebilir bir kaynaktır. Bu da Hindistan'ın başaramadığı bir şeydir." demektedir.
Sayfa 19 - TÜBİTAK-TEMAKitabı okudu
Yani epeyce zindan
gelirdi devrilirdi nisan müstesna çiçek kokularıyla insanın kafasını karıştıran yukarda bir akşam ebruli bir akşam ki perde perde açılan bir şaşaa bir şehrayin bir ihtişam billur kadehlerde rakı bulanık duman duman dudaklarda mısralar mısralar ki nâzım'dan savaş yıllarının ağır karanlığında ufkumuzu gizlice aydınlatan gelirdi devrilirdi nisan müstesna çiçek kokularıyla adamın kafasını karıştıran sonra birkaç sansaryan hanı birkaç duruşma arkasından sağırların dilsiz sükûneti yani epeyce zindan
Sayfa 87 - Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu
Nazım Hikmet’in Rubailerinden
bu bahçe, bu nemli toprak, bu yasemin kokusu, bu mehtaplı gece pırıldamakta devam edecek, ben basıp gidince de, çünkü o ben gelmeden, ben geldikten sonra da, bana bağlı olmadan vardı ve bende bu aslın, 'sureti' çıktı sadece
Sayfa 6 - Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu
816 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.