Gönderi

114 syf.
8/10 puan verdi
·
8 günde okudu
Önce sola sonra sağa ve sonra tekrar sola bakıp öyle karşıya geç.
Başlıktan da anlaşılacağı gibi
Oğuz Atay
Oğuz Atay
yaşadığı dönemde bu sağcı ve solcu saçmalıklarının içinde yaşamış... pardon yaşamamaktan yorulmuş bir insan. Eserinde kaleme alıp eleştirdiği konu bu. Bir beethoven 9. Senfonisi eşliğinde anılara gidiyoruz uyanıp gerçeği yaşıyoruz. İnsan.. İnsan? Kim bu İnsan? İnsan çeşitli şartlar altında çeşitli bireyleri ifade etmek için kullanılır. Ama Server GÖZBUDAK bir matematik profesörü insanlara x de diyebilir ama o bunu tercih etmez. Bir bilinmeyenli denklemleri çözebilirsiniz. Böylece birçok korkulu rüya hiç yaşanmamış olacaktır. Bir zamanlar.. evet ne yazık ki öyle zamanlar da vardı karakterimizin geçmişi yıllarca peşinden gelmişti. Geçmişinden kurtulanlar var mıdır ki? Okulda bilinmeyenleri denklemleri anlatırken hayatın bunca derdi arasında bulunan gençler bu denklemlerle ne yapsındı? Günümüzde hayat şartları ve eğitim de bu denklemin içinde değil mi? Bunları atlayıp sürekli akademik duzenin bozukluğundan bahseden kalabalıkların dünyasında yalnız kalan bir profesör var karşımızda. Server GÖZBUDAK soruyor "neden bazı insanlar bazı şeyleri hiç bilmiyorlar? Karşılarında görseler duysalar bile bilmiyorlar?"
Körlük
Körlük
"bakıyorsan gör, görebiliyorsan fark et!" Sözde okumuş profesörlerimiz batılıları ve titizliklerini överken bizim ülkemizi kötülüyorlar. Sanki onların iyi yanları bizim kötü yanlarımızmış gibi yansıtıyorlar. Evde Osmanlı okulda avrupalı sonra Server GÖZBUDAK gibi samimiyetsiz insanlar yetişiyor. Dönemdeki sağcı ve solcu kavgasını anlatmak isteyen eser, okullardaki Bilimin nasıl kötü eyleme döküldüğünü anlatıyor. İnsanların parça parça yaşadığı bu uçsuz bucaksız evrende
Nazım Hikmet Ran
Nazım Hikmet Ran
umut aşılıyordu.. İnanın güzel günler göreceğiz çocuklar Güneşli günler göreceğiz Motorları maviliklere süreceğiz çocuklar Işıklı maviliklere süreceğiz.
Eylembilim
EylembilimOğuz Atay · İletişim Yayıncılık · 20205,4bin okunma
·
431 görüntüleme
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.